Receptas / IPA 101
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
55 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2015 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. gegužės 17 d.
Parametrai
OG:
1.064
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
117
|
|
EBC:
16
|
|
IBU/OG:
1.82
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 7.500 | 83.3 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 1.000 | 11.1 | |
BEST Caramel Amber salyklas | 70.1 | 0.500 | 5.6 | |
9.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 15.9 | 40 | 60 | |
Simcoe | 12.9 | 40 | 60 | |
Centennial | 9.4 | 10 | 5 | |
Simcoe | 13.0 | 10 | 5 | |
Simcoe | 13.0 | 20 | 0 | |
Centennial | 9.4 | 20 | 0 | |
140 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar BRY-97 American West Coast | 11.0 | 85 |
Pastabos
Iš 11g sausų (55B), pasigaminu 2L starterio (su +150g cukraus).
Vandens korekcijai link Burton dėjau 33g gipso, 16g epsom druskos, 5g kreidos (dar reikėtų 2g stalo druskos, bet namie tik joduota..).
Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 5,6 pH
Vanduo + salyklas + 5ml H3PO4 (75%): 5,2 pH
Salinta prie 66°C
Vandens korekcijai link Burton dėjau 33g gipso, 16g epsom druskos, 5g kreidos (dar reikėtų 2g stalo druskos, bet namie tik joduota..).
Vanduo: 7,4 pH
Vanduo + salyklas: 5,6 pH
Vanduo + salyklas + 5ml H3PO4 (75%): 5,2 pH
Salinta prie 66°C