Receptas / dubliukas
Informacija
Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 7 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
7.3 %
|
|
IBU:
26
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 7.500 | 77.3 | |
candy syrup liquid dark | 50.0 | 1.000 | 10.3 | |
BEST Caramel Dark salyklas | 105.1 | 0.500 | 5.2 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 0.500 | 5.2 | |
BEST Chocolate salyklas | 900.7 | 0.100 | 1.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.100 | 1.0 | |
9.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 7.6 | 60 | 60 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 24.0 | 86 |
Pastabos
65c 45min
72c 20min
76c 15min
fermentacija startas 20c, leisti pakilti iki 24c.
72c 20min
76c 15min
fermentacija startas 20c, leisti pakilti iki 24c.
Komentarai
-
Lrytas1
2014 m. Lapkričio 24 d.Laukiu komentarų -
mkil
2014 m. Lapkričio 24 d.Pakeisčiau kvietinį salyklą į Special B, kas dubiliams labiau priimtina -
Lrytas1
2014 m. Lapkričio 24 d.Norisi daryti kaip belgai :)
Many breweries in Belgium do not use large amounts of caramel or roasted malts and the resulting sugar is where a large portion of the color for their darker beers comes from. -
Peckelis
2014 m. Lapkričio 24 d.Nu, jai jau norysi kaip bialgai, tai tik pilsneris ir sirupas - visa kitą turi atnešti mielės aukštesnėje fermentavimo temperatūroje. Bet kadangi naudoji T-58, o jos labiau prieskoninės, tai pridėk kokį tai šokoladą ir skrebutį, tik be degėsio - turės būti gerai. -
Lrytas1
2014 m. Lapkričio 24 d.Dadėjau šokolado
Aludarių Taurė 2015
2015 m. gegužės 1 d.