Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
85 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. sausio 7 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.009
ABV:
7.3 %
IBU:
26
EBC:
26
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2015

    2015 m. gegužės 1 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiški eliai

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 7.500
candy syrup liquid dark 50.0 1.000
BEST Caramel Dark salyklas 105.1 0.500
BEST Kvietinis salyklas 4.0 0.500
BEST Chocolate salyklas 900.7 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.100
      9.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 7.6 60 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 24.0 86

Pastabos

65c 45min
72c 20min
76c 15min

fermentacija startas 20c, leisti pakilti iki 24c.

Komentarai

  • Lrytas1

    2014 m. Lapkričio 24 d.
    Laukiu komentarų
  • mkil

    2014 m. Lapkričio 24 d.
    Pakeisčiau kvietinį salyklą į Special B, kas dubiliams labiau priimtina
  • Lrytas1

    2014 m. Lapkričio 24 d.
    Norisi daryti kaip belgai :)

    Many breweries in Belgium do not use large amounts of caramel or roasted malts and the resulting sugar is where a large portion of the color for their darker beers comes from.
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 24 d.
    Nu, jai jau norysi kaip bialgai, tai tik pilsneris ir sirupas - visa kitą turi atnešti mielės aukštesnėje fermentavimo temperatūroje. Bet kadangi naudoji T-58, o jos labiau prieskoninės, tai pridėk kokį tai šokoladą ir skrebutį, tik be degėsio - turės būti gerai.
  • Lrytas1

    2014 m. Lapkričio 24 d.
    Dadėjau šokolado
Prisijungę aludariai