Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. vasario 20 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. vasario 20 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.008
ABV:
6.2 %
IBU:
22
EBC:
11
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 13.4 8 60
Columbus 13.4 8 15
Columbus 13.4 8 0
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 85

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Airiška kerpena 5.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Salinau prie ~68C. Norėjau prie 66C bet salyklas buvo šiltesnis nei galvojau.
Tekinau pildamas ~84C, kas turėjo tekinima padaryti prie 78.
Fermenteryje buvo 19 dienų

Komentarai

  • Peckelis

    2016 m. Vasario 20 d.
    Noriu tikslintis dėl kerpenos dėjimo laiko ir poreikio ją rehidratuoti. Gal galima nuorodą į taip teigiančius šaltinius?
  • IgnasV

    2016 m. Vasario 21 d.  
    https://byo.com/stories/issue/item/710-grain-on-the-brain Apačioje: The Base Malt Recipe File, antroje pastraipoje. Gal būt tik erezija paskleidžiau, nežinau. :) 

    Čia irgi užsimena apie rehidrataciją: http://www.homebrewersassociation.org/how-to-brew/take-the-luck-out-of-clear-beer-with-irish-moss/

    Moksliškai, tai tikriausiai neįrodyta, reiktų pasidomėti.

  • Peckelis

    2016 m. Vasario 21 d.  
    Taip, reikės pasikapstyti giliau, matyt. Dvi kryptys ieškojimams - karageno išsiskyrimo į verdamą misą greitis iš džiovintų dumblių (šiuo atveju) ir skirtingus elektros krūvius turinčių organinių junginių sąveikos intensyvumas bei jo valdymas.
    Nes man klausimas toks - lengvai galima persistengti bei surišti į nuosėdas ir reikalingus baltymus. Tada problemos su puta ir mielių dauginimuisi būtinomis amino rūgštimis, tiksliau, jų nebuvimu :)
  • Zydrius

    2016 m. Vasario 22 d.
    išvis nenaudok su US 05. skaidrus alutis bus jau po fermentacijos
  • Peckelis

    2016 m. Vasario 22 d.
    Žydriau, kalba ne apie mielių sedimentacijos/flokuliacijos skirtumus tarp atskirų štamų. Tai svarbi, bet kita tema. Kalbame (arba turėtume kalbėti) apie pakankamą baltymų ir kitų junginių, įtakojančių alaus drumstumą, surišimą. Bet ne per didelį, kad nenukentėtų puta ir pakaktų amino rūgščių mielių gyvybiniams procesams. Va apie šitą ploną liniją kalba :)
Prisijungę aludariai