Aludarių Taurė 2013

2013 m. gegužės 11 d., šeštadienis, 12:00

Tai kasmetinis alaus ir aludarių konkursas, kuriame renkami geriausi alūs savo kategorijose bei finale išrenkamas absoliutus nugalėtojas. Pernai renginys vyko Atviro Alaus Taurės pavadinimu. Šiais metais Aludarių Taurės 2013 finalas įvyks šių metų gegužės mėnesio 11-12 dienomis Vilniuje. Alus konkursui bus priimamas iki balandžio 26 dienos.

Taisyklės bus papildomos, stebėkite pranešimus.


Dalyviai
- dalyvauti gali individualūs aludariai, aludarių grupės ir juridiniai asmenys.
- Registruojantis reikės nurodyti savo arba grupės/juridinio asmens įgaliotinio vardą, pavardę, adresą, telefoną ir el.paštą. Viešai bus skelbiami tik vardas ir pavardė.

Alaus pateikimas
- alus konkursui bus priimamas iki 2013 balandžio mėn. 26 dienos;
- bus priimamas visas alus, t.y. stiliai ir kategorijos nebus ribojami.
- reikės pateikti 2 litrus alaus - 1 litrą vertinimui kategorijoje ir 1 litrą finalui, jeigu alus ten paklius;
- pateikti galima tik savo individualiai, grupėje ar įmonėje virtą alų. Kartu su alumi reikės pateikti atspausdintą receptą arba nuorodą į receptą Atviro alaus sistemoje;
- Pateikęs savo vardu ne savo virtą alų aludaris bus diskvalifikuotas iš konkurso, o jo rezultatai bus anuliuoti;
- alų privaloma pateikti standartiniuose 0,5 litro talpos buteliuose, kurie turi laisvai tilpti į "žalią" alaus dėžę (maks. diametras 70 mm, aukštis 270 mm). Kitokioje taroje pateikiamas alus nebus priimamas;
- alus ir tara nebus grąžinama;
- apie pateikiamo alaus žymėjimo taisykles bus pranešta vėliau;
- planuojame riboti vieno aludario alaus pateikimą į tą pačią kategoriją/stilių bei absoliutų pateikiamo alaus skaičių. Konkrečiai bus pranešta truputį vėliau;
- kaip ir pernai bus renkamas 10 litų dydžio už vieną pateikiamą alų registracijos mokestis.


ALAUS STILIAI IR KATEGORIJOS
MIŠRŪS IR HIBRIDINIAI ALŪS

1 Mišrus arba hibridinis alus
a) Alus su vaisiais ar daržovėmis, b) Alus su prieskoniais ar žolelėmis, c) Rūkytas alus, d) Ruginis alus, e) Kiti hibridiniai ar mišrūs alūs

ELIAI

2. Angliški ir amerikietiški šviesieji eliai
a) Angliškas šviesusis elis
b) Amerikietiškas šviesusis elis, c) Kreminis elis, d) Auksinis/Blond elis.

3. Angliška ir amerikietiška IPA
a) Angliška IPA, b) Amerikietiška IPA, c) Double (Imperial) IPA.

4. Amerikietiški gintariniai ir raudonieji eliai
a) Amerikietiškas gintarinis elis, b) Amerikietiškas raudonasis elis, c) Imperinis raudonasis elis.

5. Airiški ir škotiški eliai
a) Airiškas elis, b) Škotiškas elis, c) Stiprusis škotiškas elis (Wee Heavy.

6. Angliški biteriai
a) Biteris, b) Stiprusis biteris.

7. Angliški ir amerikietiški rudieji eliai
a) Mild elis, b) Angliškas rudasis elis, c) Amerikietiškas rudasis elis.

8. Porteriai
a) Porteris, b) Stiprusis (Imperinis) porteris, c) Baltijos porteris.

9. Stautai
a) Sausasis stautas, b) Avižinis stautas, c) Saldusis stautas, d) Imperinis stautas, e) Amerikietiškas stautas, f) Užsienitiškas-ekstra stautas.

10. Vokiški eliai
a) Kiolšas, b) Altbier.

11. Kvietiniai eliai (min 30% kviečių)
a) Weizen’as, hefeweizen’as, kristalweizen’as, b) Dunkelweizen’as, c) Weisenbock’as, d) Witbier’as.

12. Belgiški ir prancūziški eliai
a) Belgiškas šviesusis elis, b) Biere de garde, c) Saison, d) Belgiškas ypatingasis elis.

13. Abbey stiliaus eliai
a) Blond, b) Dubbel, c) Tripel, d) Quadrupel.

14. Belgiški stiprieji eliai
a) Belgiškas šviesus stiprusis elis, b) Belgiškas tamsus stiprusis elis, c) Belgiškas ypatingasis stiprusis elis.

15. Belgiški lambikai ar rūgštieji alūs

16. Stiprieji eliai
a) Senasis elis, b) Miežių vynas.

LAGERIAI

17. Šviesūs lageriai
a) Miuncheno šviesusis alus (“helles), b) Dortmundo/Export lageris, c) Amerikietiško stiliaus šviesusis lageris, d) Kiti šviesūs lageriai.

18. Pilzneriai
a) Čekiškas(Bohemijos) pilzneris, b) Vokiškas pilsas, c) Amerikietiško stiliaus pilzneris.

19. Gintariniai lageriai
a) Oktoberfest, b) Mercenas, c) Vienos.

20. Tamsūs lageriai
a) Dunkelis, b) Švarcbyras, c) Kiti tamsūs lageriai.

21. Bock stiliaus lageriai
a) Šviesusis bock’as, b) Tradicinis, c) Doppelbock’as, d) Eisbock’as.

Komentarai

  • Gytis

    2013 m. Gegužės 14 d.
    12 kategorija - tamsūs lageriai

    Vieta Alaus Nr. Aludaris Alaus pavadinimas Stilius Taškai
    92 Linas Zakarevičius Citra Lagerinė Tamsus amerikietiškas lageris 160
    17 Giedrius Erstikis Erstikio TRADICINIS BOCK Tradicinis Bock alus 100
    19 Giedrius Erstikis Erstikio BALTIJOS PORTERIS Baltijos porteris 75

    Teisėjai:
    Vidmantas Laurinavičius
    Modestas Gailiūnas
    Artūras Pikšrys
    Oleg Gerasimovič
  • audryla

    2013 m. Gegužės 15 d.
    ...visi finalistų receptai jau vieši...
  • Tomas Žeimys

    2013 m. Gegužės 15 d.
    Ir visiems sukabinti medaliai :)
  • Gytis

    2013 m. Gegužės 24 d.
    Kategorijų rato alaus vertinimo kortelės: http://goo.gl/iaX7t.
  • Klevas

    2013 m. Gegužės 24 d.
    O aludariutaures saitas kodėl nebeveikia? Nebeišeina pasitikrint numerių...
Prisijungę aludariai