Virimo informacija

Virimo pavadinimas:
Šuns sapnas
Aludaris:
Receptas:
Kiekis:
30.0 ltr
OG:
1.008
FG:
1.004
ABV:
0.5 %
Pirminė fermentacija:
2017-08-05
Antrinė fermentacija:
2017-08-10
Išpilstyta:
2017-08-24
Pastabos:
Šviesūs salyklai salimti atskirai. Salinimui 2l vandens, tekinimui 34 l. Į tekinimo vandelį pyliau 8 ml 85% fosforo rūgšties.
Salinta 73 laipsnių vandenyje. Salinimo metu temperatūra kito 65-72 laipsnių ribose. Mažame puode sunku nulaikýti pastovią temperatūrą.
Tekinimui viską suverčiau į savo virimo puodą kartu su 34 l vandens. Kartu įdėjau ir skrudintus salyklus. Palaikiau 15 min 72 laipsniuose, po to kėliau iki 78, palaikiau 15 ir išėmiau grūdus.
Virimui buvo 35 l misos. Verdant dapyliau 3.5 l vandens.
Preboil sg yra 1.006 (1.7 brixw).
Virimas 90 min. 
Į fermenterį subėgo 30 l.
Su efektyvumu nesigavo. :)
Og gavosi 1.007-1.008 (1.8 brixw). Mieles supyliau tiesiai į atšaldytą misą.
Išvirtos misos spalva ir aromatas panašūs į normalaus alaus. Skonis nesaldus.
Po fermentacijos žiūrėsiu, ar verta sausai apyniuoti, ar bus geriamas daiktas.
Mielės prsdėjo darbą tik po 30 val.

Į antrinę supilta 1,004 (1,1 brixw) alus.
2017.08.18 sudėti apyniai į antrinę.
21 l alaus į butelius. Užgazavimui dėta 210 g gliukozės. Maždaug 3 vol ant 24 l.
Daug apynių dumblo. Daug apynių liko nenusėdę. Teko dar kartą perkošti alų prieš buteliuojant.

Prisijungę aludariai