Kaune kasmet vyksta rudens gėrybių mugė. Kažkiek vaizdų iš jos galite rasti dar 2011 metų įraše. Vaizdas nepasikeitė, atrodo, kad toje mugėje laikas sustojo ir visi pardavinėja tą patį. Noras prabėgti niek … Skaityti toliau →
Alkoholiniai gėrimai iš pieno lydi žmoniją jau daugiau kaip penkis tūkstančius metų. Jie sėkmingai išgyveno ir iki mūsų dienų, nors sutinkami nedažnai. Ypatingai tokius gėrimus gerbia Vidurinės Azijos ir S … Skaityti toliau →
Alaus brolijos paskaitos … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Labai myliu savo šalį ir kartais atrodo, kad ne taip jau svarbu už ką - myliu be jokių kompromisų. Tačiau, kad ir kokia meilė bebūtų - reikia suprasti, kad ne viskas meilė, ko nematai. … Skaityti toliau →
Kaip jau pranešė visi naujienų portalai, antradienį dvi didžiausios pasaulyje alaus korporacijos Anheuser-Busch InBev ir SABMiller paskelbė apie susijungimą. Iš tiesų tai nėra paprastas vienos verslo šakos san … Skaityti toliau →
Dažniausiai alaus six-pack’o išgėrimas nereiškia, jog užsiauginsite six-pack abs. Tačiau alaus ir fitneso mėgėjas Blake Konrardy nori išleisti specialų proteinais praturtiną gėrimą tam, kad vakarėlio metu … Skaityti toliau →
Alaus brolijos paskaita "Aludario klausk drąsiai: Karpynė" su Sigitu Grigaliūnu … Skaityti toliau →
naujas Sakiškių kūrinys belgiškas šviesusis elis … Skaityti toliau →
Dundulis pristato naują alų Juodąją IPA (BIPA) … Skaityti toliau →
Anglai mėgsta bet kokias senienas: bažnyčias, pilis, šiaudais dengtus namus, tradicijas Laimei, jiems tai patinka, kadangi senienų jie turi apsčiai. (Vėl nusičiaudėjai, Pelėda– liūdnai tarė Pūkuotukas.) Š … Skaityti toliau →
Lietuvos aludariai WBA apdovonojimuose … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Alus yra skirstomas į Lagerą (taip, LT kalboje nebe lagerį), Elį ir Lambiką. Kitaip sakant žemutinės fermentacijos, viršutinės fermentacijos ir spontaninės fermentacijos mielėmis. Ir kai … Skaityti toliau →
beergeek'ai (prohibicija) pristato naują alaus daryklą munkebo … Skaityti toliau →
Pamenate Semą Kaladžionę (Sam Calagione), kuris craft alaus fanus pradžiugino žinia, jog net nekalbėjo su AB InBev apie galimą bendradarbiavimą? Kuris teigė, jog Aludarių asociacijos craft alaus apibrėžimas j … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Po rugsėjo ateina spalis ir jis dar gausesnis renginiais. Lankykitės, edukuokitės ir alkoholio vartojimas nutols nuo alkoholio laipsnių iki skonių gausos. Kartais pakanka taurės gero alaus, o … Skaityti toliau →
Ilgai pristatinėjęs eilę lagerių variacijų Vilniaus alus ryžosi išties kažkam naujo. Bet vėl gi, limituota partija, vos kažkiek ten butelių. Kodėl kažkas kiek kitokio Lietuvoje eina į tokias limituotas part … Skaityti toliau →
Alaus Brolijos pirmoji rudens ciklo paskaita … Skaityti toliau →
Man patologiškai patinka geros idėjos. Nesvarbu kokia tai būtų sritis. Tiesiog kaip mažas vaikas žaviuosi kažkieno idėjomis, paprastomis, mano galvoje (kaip ir Jūsų) galėjusiomis kilti, bet nekilusiomis. Idėj … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus Beveik per kiekvieną paskaitą apie alų būna klausimas: „ar tiesa, kad didieji bravorai alų verda iš miltelių?“. Trumpas atsakymas: NE. Iš kur ir kas paskleidė šį be galo gajų mitą … Skaityti toliau →
Dūminis elis, pagamintas iš salyklo, rūkyto juodalksniu. Sukurti šį alų Sakiškių aludarius įkvėpė trumpėjančios dienos, vėstančios naktys ir degančio laužo kvapas. … Skaityti toliau →