Kaune alaus mėgėjui darosi gyvent vis geriau ir geriau. Visos naujienos čia dar nesuplaukia taip gerai ir greitai kaip į Vilnių, bet pasirinkimas vis didėja. Sutapimo ar ne dėka, kelios naujos vietos atsidarė ša … Skaityti toliau →
Festivalių kultūra Lietuvoje išgyvena aukso amžių. Jų rengiama daug ir jie būna pilni žmonių. Šie renginiai tapo traukos vietomis vasaros metu. Kuomet panašių renginių daugėja, organizatoriai ieško kaip b … Skaityti toliau →
Sidras – fermentuotų obuolių sulčių aklohlinis gėrimas. Rašytiniuose šaltiniuose sidras minimas nuo 55 metų prieš mūsų erą, kai romėnai įsiveržė į Britaniją. Teigiama, jog Julijus Cezaris su entuziazm … Skaityti toliau →
Sakiškių bravoras jums pristato dar vieną naujieną. … Skaityti toliau →
Kadaise visuomenė bandė visus sulyginti socialiniu spaudimu ir, jei tai nepadėdavo, taikydavo visuomeninį pažeminimą. Gėdos stulpas buvo paplitusi bausmė, ir jūs, tikriausiai, žinote kaip jis atrodė: medinis … Skaityti toliau →
Niekam ne paslaptis, kad didieji aludariai žvalgosi į kraftinę rinką. Vis daugiau atsiranda beveidžio alaus, apsimetančio amatininkišku. Tačiau kaip būtų, jei, vietoje to, kad pirktų mažas nepriklausomas dary … Skaityti toliau →
„Švyturys“ tęsia tradicijas ir vėl kviečia visus aludarius ir alaus gerbėjus kartu švęsti „Aludarių dieną„. Oficiali renginio svetainė: facebook.com/events/380886935436211/ Tiems, kas nenaudojat FB: Liepos 18 dieną kvieč … Skaityti toliau →
Lietuviška vasara jau įpusėjo. Pasipylė pirmosios sodo, daržo ir miško gėrybės – metas virti sezoninį alų! Išties, sezoninis alus yra kiek kitoks, savitas, ryškus ir … Skaityti toliau →
Taip atrodė turistų iš Jungtinių Amerikos valstijų lietuviško alaus vertinimas. … Skaityti toliau →
Alus - Baltijos gintarinis elis (Baltic amber ale) - pasirodys rugpjūtį. … Skaityti toliau →
Šiame virš 50 puslapių leidinyje rasite ne tik parduodamo alaus rūšis ir jų pristatymus, bet ir informaciją apie alaus rūšis, jų žemėlapį. … Skaityti toliau →
Ryškiausias lietuviškos blogosferos veikėjas Ričardas Savukynas, dar žinomas kaip Rokiškis Rabinovičius, aka Vistatos Valdovas, apskelbė, kad ši savaitė yra blogerių savireklamos savaitė. Prisijungiu prieš … Skaityti toliau →
Ilsėtis vasarą šiltame sode yra absoliuti palaima. Iki kol tenka pakilti ir nueiti pasiimti gėrimą iš šaldytuvo. eCool pašalins šį nepatogumą, suteikdamas vėsinančią saugyklą jūsų mėgstamam gėrimui nor … Skaityti toliau →
Belgiškas kvietinis alus „Vasaros sniegas“ – tai klasikinis belgiško stiliaus kvietinis alus (witbier). Šio kvietinio alaus išskirtinumas – specialios mielės, kurios suteikia alui būdingą drumstumą ir vir … Skaityti toliau →
Nors Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, alus istoriškai nacionalinis gėrimas, tačiau jei ten važiuosite kepti šašlykų, alų geriau vežkitės iš namų. Latvijoje alus ir brangus, ir labai tikėtina, jog nusipirksite K … Skaityti toliau →
Pirmojo Alaus Brolijos seniūno Vidmanto Laurinavičiaus straipsnis, rašytas žurnalui „Restoranų verslas“ (meniu.lt) Neseniai paskambino vienas aludaris, sako – turiu naują alų, padėk „išstumti“. Klausiu … Skaityti toliau →
Originali idėja ir tikėjimas ja sukuria unikalius reiškinius. Ypač tada, kai pats procesas vyksta su užsidegimu ir meile. Man patinka tokie reiškiniai, ir žmonės, kurie … Skaityti toliau →
Tai 22 pagal produkcijos apimtis amerikietiška craft darykla iš San Fransisko, sujungianti klasikinio alaus darymo meną su kruopščiai pritaikytais šiuolaikiniais metodais. Jei nenorite jokių madingų išsidirbinė … Skaityti toliau →
Kai kas nors teigia, jog nemėgsta alaus, tai pateisinama tik tada jei žmogusragavo tik vienintelę alaus rūšį. Tačiau jei iš 120 egzistuojančių alaus stilių nesugebate išsirinkti patinkančio, jūs esate perne … Skaityti toliau →
Misos tekinimo filtras, naudojant CPVC vamzdelių sistemą CPVC vamzdelių sistema - vienas populiariausių šių laikų misos tekinimo filtrų tarp namudinių aludarių. Tai labai paprastas, nebrangus, ir langvai pagaminamas … Skaityti toliau →