• Truputis Turkijos ir Gruzijos

    2015 m. Liepos 29 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Kaune alaus mėgėjui darosi gyvent vis geriau ir geriau. Visos naujienos čia dar nesuplaukia taip gerai ir greitai kaip į Vilnių, bet pasirinkimas vis didėja. Sutapimo ar ne dėka, kelios naujos vietos atsidarė ša … Skaityti toliau →

  • Kilkim žaibu

    2015 m. Liepos 28 d. / Modesto blogas apie kolekcijas ir alų

    Festivalių kultūra Lietuvoje išgyvena aukso amžių. Jų rengiama daug ir jie būna pilni žmonių. Šie renginiai tapo traukos vietomis vasaros metu. Kuomet panašių renginių daugėja, organizatoriai ieško kaip b … Skaityti toliau →

  • Alaus naujienos

    2015 m. Liepos 23 d. / Pingvi.com

    Sidras – fermentuotų obuolių sulčių aklohlinis gėrimas. Rašytiniuose šaltiniuose sidras minimas nuo 55 metų prieš mūsų erą, kai romėnai įsiveržė į Britaniją. Teigiama, jog Julijus Cezaris su entuziazm … Skaityti toliau →

  • Sakiškių alus: Pale ale

    2015 m. Liepos 21 d. / Alaus Brolija

    Sakiškių bravoras jums pristato dar vieną naujieną. … Skaityti toliau →

  • Girtuoklio apsiaustas

    2015 m. Liepos 21 d. / Pingvi.com

    Kadaise visuomenė bandė visus sulyginti socialiniu spaudimu ir, jei tai nepadėdavo, taikydavo visuomeninį pažeminimą. Gėdos stulpas buvo paplitusi bausmė, ir jūs, tikriausiai, žinote kaip jis atrodė: medinis … Skaityti toliau →

  • Kaip industrinį alų pavesrsti kraftiniu pakeičiant etiketes

    2015 m. Liepos 16 d. / Pingvi.com

    Niekam ne paslaptis, kad didieji aludariai žvalgosi į kraftinę rinką. Vis daugiau atsiranda beveidžio alaus, apsimetančio amatininkišku. Tačiau kaip būtų, jei, vietoje to, kad pirktų mažas nepriklausomas dary … Skaityti toliau →

  • Aludarių diena

    2015 m. Liepos 14 d. / Alus Alus

    „Švyturys“ tęsia tradicijas ir vėl kviečia visus aludarius ir alaus gerbėjus kartu švęsti „Aludarių dieną„. Oficiali renginio svetainė: facebook.com/events/380886935436211/ Tiems, kas nenaudojat FB: Liepos 18 dieną kvieč … Skaityti toliau →

  • Idėjos vasariškam alui

    2015 m. Liepos 14 d. / Alus Alus

    Lietuviška vasara jau įpusėjo. Pasipylė pirmosios sodo, daržo ir miško gėrybės – metas virti sezoninį alų! Išties, sezoninis alus yra kiek kitoks, savitas, ryškus ir … Skaityti toliau →

  • Amerikiečių liežuviai lietuviškame aluje

    2015 m. Liepos 13 d. / Alaus Brolija

    Taip atrodė turistų iš Jungtinių Amerikos valstijų lietuviško alaus vertinimas. … Skaityti toliau →

  • Dundulis: bendras trijų šalių daryklų alus

    2015 m. Liepos 9 d. / Alaus Brolija

    Alus - Baltijos gintarinis elis (Baltic amber ale) - pasirodys rugpjūtį. … Skaityti toliau →

  • MAXIMA alaus katalogas

    2015 m. Liepos 9 d. / Alaus Brolija

    Šiame virš 50 puslapių leidinyje rasite ne tik parduodamo alaus rūšis ir jų pristatymus, bet ir informaciją apie alaus rūšis, jų žemėlapį. … Skaityti toliau →

  • Blogerių savireklamos savaitė

    2015 m. Liepos 9 d. / Alus Alus

    Ryškiausias lietuviškos blogosferos veikėjas Ričardas Savukynas, dar žinomas kaip Rokiškis Rabinovičius, aka Vistatos Valdovas, apskelbė, kad ši savaitė yra blogerių savireklamos savaitė. Prisijungiu prieš … Skaityti toliau →

  • Ekologiškas požeminis alaus šaldytuvas

    2015 m. Liepos 7 d. / Pingvi.com

    Ilsėtis vasarą šiltame sode yra absoliuti palaima. Iki kol tenka pakilti ir nueiti pasiimti gėrimą iš šaldytuvo. eCool pašalins šį nepatogumą, suteikdamas vėsinančią saugyklą jūsų mėgstamam gėrimui nor … Skaityti toliau →

  • Prie Katedros: Vasaros sniegas – belgiškas kvietinis alus

    2015 m. Liepos 6 d. / Alaus Brolija

    Belgiškas kvietinis alus „Vasaros sniegas“ – tai klasikinis belgiško stiliaus kvietinis alus (witbier). Šio kvietinio alaus išskirtinumas – specialios mielės, kurios suteikia alui būdingą drumstumą ir vir … Skaityti toliau →

  • Valmiermuiža alus iš Latvijos

    2015 m. Liepos 3 d. / Pingvi.com

    Nors Latvijoje, kaip ir Lietuvoje, alus istoriškai nacionalinis gėrimas, tačiau jei ten važiuosite kepti šašlykų, alų geriau vežkitės iš namų. Latvijoje alus ir brangus, ir labai tikėtina, jog nusipirksite K … Skaityti toliau →

  • Alaus chaltūra Lietuvoje

    2015 m. Birželio 30 d. / Alaus Brolija

    Pirmojo Alaus Brolijos seniūno Vidmanto Laurinavičiaus straipsnis, rašytas žurnalui „Restoranų verslas“ (meniu.lt) Neseniai paskambino vienas aludaris, sako – turiu naują alų, padėk „išstumti“. Klausiu … Skaityti toliau →

  • Alaus biblioteka

    2015 m. Birželio 16 d. / Alus Alus

    Originali idėja ir tikėjimas ja sukuria unikalius reiškinius. Ypač tada, kai pats procesas vyksta su užsidegimu ir meile. Man patinka tokie reiškiniai, ir žmonės, kurie … Skaityti toliau →

  • Anchor Brewing Company – krafto pionieriai nuo aukso karštinės laikų

    2015 m. Birželio 16 d. / Pingvi.com

    Tai 22 pagal produkcijos apimtis amerikietiška craft darykla iš San Fransisko, sujungianti klasikinio alaus darymo meną su kruopščiai pritaikytais šiuolaikiniais metodais. Jei nenorite jokių madingų išsidirbinė … Skaityti toliau →

  • Kaip reaguoja pirmą kart paragavusieji craft alaus

    2015 m. Birželio 15 d. / Pingvi.com

    Kai kas nors teigia, jog nemėgsta alaus, tai pateisinama tik tada jei žmogusragavo tik vienintelę alaus rūšį. Tačiau jei iš 120 egzistuojančių alaus stilių nesugebate išsirinkti patinkančio, jūs esate perne … Skaityti toliau →

  • 2015 m. Birželio 12 d. / Erstikis apie alų

    Misos tekinimo filtras, naudojant CPVC vamzdelių sistemą CPVC vamzdelių sistema - vienas populiariausių šių laikų misos tekinimo filtrų tarp namudinių aludarių. Tai labai paprastas, nebrangus, ir langvai pagaminamas … Skaityti toliau →