Šį kartą jo Didenybė Dundulis, kaip išsireiškė Modestas viename savo straipsnių. Iš tiesų, Dundulis šiuo metu išgyvena renesansą. Pateikia tiek įdomių naujienų, kad nežinau nė vieno lietuviško bravoro, kuris galėt … Skaityti toliau →
Jau trečius metus Vilkmergė tęsia tradiciją ir tikriausia vienintelė Lietuvoje išvirdama jauno derliaus alų, t.y. iš laukinių žalių apynių. Tik šiemet jis kažkodėl patapo "Sezonų alus" Bent jau pernai ar užpernai "Vilkme … Skaityti toliau →
Didžiausiame alaus vertinimo socialiniame tinkle UNTAPPD, užsienio turistai ir alaus entuziastai gana gerai vertina "Katedros raudonąjį" elį:https://untappd.com/w/prie-katedros-bravoras/14396Kitos čia verdamos rū … Skaityti toliau →
IPA! IPA! IPA! Ir dar lietuviška! Super! Paskutiniu metu juntamas kažkoks nukreizėjimas alaus pasaulyje minavojant šį stilių. Ir mane prieš penketą metų sužavėjęs "Kanapinis" iš Aukštaitijos bravorų tapo seniai "ne ly … Skaityti toliau →
Pavadinimas viską ir pasako. Prieskoniams panaudoti viržiai. Čia toje vietoje, kur aluje būna apyniai. Nežinau ar į šį dėta apynių. Jei ne, tuomet butelyje tūno grynakraujis Gruit'as. Jei viduramžiais būtumėte užsukę … Skaityti toliau →
Žurnalas apie alaus kultūrą www.petrashka.lt publikavo vaizdo reportažą apie "Katedros raudonojo" pristatymą:http://www.petrashka.lt/renginiai/reportazas-gediminas-navickas-bravore-prie-katedros-pristato-raudona-ai … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus » JAV … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus » Daniškas … Skaityti toliau →
kategorijoje: Alus » JAV … Skaityti toliau →
Katedros raudonasis–pirmas pagal mano receptą išvirtas alus, prieinamas plačiam vartotojų ratui :)Jo galite paragauti restorane-bravore „Prie Katedros“ (Gedimino pr. 5, Vilnius). Kaip tik Kalėdoms :)Tai airiš … Skaityti toliau →
Perskaičiau gerą straipsnį apie belgiško kvietinio (witbier) alaus gamybą, kuriame pateikiami penki aiškūs patarimai, į ką reikia atkreipti dėmesį verdant witbier'ą. Kadangi šis stilius paskutiniu metu daros … Skaityti toliau →
Tamsus lageriukas iš saulėtos Graikijos. Išvirtas Olympicbrewery bravore. Šiam alui sukurtas net atskiras tinklalapis su patrauklia akiai įžanga. Nuteikia gan maloniai. Tik nelabai supratau: alus Limited edition, nors pr … Skaityti toliau →
Šiai karštai naujienai beveik jau metai, bet mano ragautas pirmą kartą prieš keletą mėnesių. Išvirtas pagal Golden ale stilių su to paties pavadinimo Wakatu apyniais iš New Zealand. Kodėl būtent šie apyniai ir kaip Dund … Skaityti toliau →
Antradienį, gruodžio 2 d., įvyko šeštasis „Nacionalinis Giros ringas“, kurio metu buvo degustuojamos giros, parduodamos Lietuvos rinkoje.Profesionalų komisija posėdžiaujaŠeštąjį kartą „Nacionalinis Gir … Skaityti toliau →
Jau šeštą kartą vyks „Nacionalinis Giros ringas“, kur bus išrinkta geriausia gira Lietuvoje. Šiais metais renginys vyks „Alaus namuose“, 2014 m. gruodžio 2 dieną.Pagal konkurso taisykles, ringedalyvaujant … Skaityti toliau →
Turbūt teko parduotuvėse matyti Guiness Original alų stikliniuose buteliukuose. Anksčiau galvojau, kad tai tik pakuotės skirtumas, kol neparagavauVėliau pamačiau, kad net pavadinimai skiriasi. Skardinėse yra Guin … Skaityti toliau →
Jau keletą metų trunkanti pažintis su Lars Marius Garshol, aktyviu Lietuvos alaus scenos entuziastu ir istorijos tyrinėtoju, pagaliau materializavosi ir praktinėje formoje – vakar viešumoje pasirodė pirmasis jo gido “Lit … Skaityti toliau →
Jau keletą metų trunkanti pažintis su Lars Marius Garshol, aktyviu Lietuvos alaus scenos entuziastu ir istorijos tyrinėtoju, pagaliau materializavosi ir praktinėje formoje – vakar viešumoje pasirodė pirmasis jo gido “Lit … Skaityti toliau →
Alaus entuziastas ir tinklaraštininkas iš NorvegijosLars Marius Garshol publikuoja savo trumpą knygelę apie Lietuvos alaus sceną ir kultūrą (anglų kalba) prie kurios parengimo prisidėjo ir Martynas (Ramtyns) iš … Skaityti toliau →
Viena is pirmųjų JAV craft alaus daryklų Boston Beer Company verda jau visame pasaulyje išgarsėjusiį alų Samuel Adams. O iš visų šio Lietuvos prekinio ženklo rūšių žinomiausia yra Samuel Adams Boston lager … Skaityti toliau →