Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 19 d.

Parametrai

OG:
1.099
FG:
1.020
ABV:
10.3 %
IBU:
59
EBC:
104
IBU/OG:
0.60
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Rūkytas salyklas 5.5 3.000
BEST Munich salyklas 15.0 2.000
Rugių salyklas 7.0 2.000
Marris Otter salyklas 5.0 2.000
Miežiniai dribsniai 3.0 1.000
CaraCrystal salyklas 121.8 1.000
BEST Special X salyklas 363.8 0.600
Thomas Fawcett & Sons 'Pale Chocolate' 634.0 0.600
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1343.0 0.200
      12.400

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 13.5 40 60
Northern Brewer 7.0 60 30
Airiška kerpena 0.0 5 15
Maistingos medžiagos mielėms "Nutrivit" 0.0 12 15
      117  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale (2 pakeliai) 20.0 80
Lallemand Danstar CBC-1 (buteliavimui) 3.0 80

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos, užpiltos 300ml juodojo romo 100.0 g Antrinei fermentacijai 2 mėn.

Pastabos

  • Vandens profilis (mg/l):  Ca 135  |  Mg 25  |  Na 52  |  Cl 88  |  SO4 62  |  HCO3 395
  • Mineralai (į mentalą):  CaSO4 2.3g  |  CaCl 4.6g  |  NaHCO3 1.75g
  • Mineralai (į virimą):  CaSO4 1.7g  |  CaCl 3.4g  |  NaHCO3 1.25g
  • "Single infusion" salinimas 66°C – 80 minučių
  • Mentalo pH: 5.5-5.6
  • Pirminė fermentacija 12-14°C patalpoje, apie savaitę, tuomet išnešti į 18°C patalpą dar 1-2 savaitėm.
  • Nupylus nuo mielių, 18°C patalpoje palaikyti dar 2-3 savaites
  • Artėjant išpilstymui sudėti drožles*, paragauti po savaitės, jei reikia laikyti ilgiau, po to išpilstyti
  • Brandinimas buteliuose, rūsyje – 12 mėnesių.

  • * Ąžuolo drožles užpilti "Captain Morgan Black Spiced" juoduoju romu apie savaitę, į alų supilti su visu romu.
    ** Galutinis stiprumas: 10.3% + gazavimo gliukozė 0.3% + romas 0.4% = 11% ABV
    *** Chemija: https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XY2PXJC

Nuotraukos

Prisijungę aludariai