Receptas / KRAKENAS ♚ Imperial Baltic Porter
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 19 d.
Parametrai
OG:
1.099
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
10.3 %
|
|
IBU:
59
|
|
EBC:
104
|
|
IBU/OG:
0.60
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Rūkytas salyklas | 5.5 | 3.000 | 24.2 | |
BEST Munich salyklas | 15.0 | 2.000 | 16.1 | |
Rugių salyklas | 7.0 | 2.000 | 16.1 | |
Marris Otter salyklas | 5.0 | 2.000 | 16.1 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 1.000 | 8.1 | |
CaraCrystal salyklas | 121.8 | 1.000 | 8.1 | |
BEST Special X salyklas | 363.8 | 0.600 | 4.8 | |
Thomas Fawcett & Sons 'Pale Chocolate' | 634.0 | 0.600 | 4.8 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1343.0 | 0.200 | 1.6 | |
12.400 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Nugget | 13.5 | 40 | 60 | |
Northern Brewer | 7.0 | 60 | 30 | |
Airiška kerpena | 0.0 | 5 | 15 | |
Maistingos medžiagos mielėms "Nutrivit" | 0.0 | 12 | 15 | |
117 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale (2 pakeliai) | 20.0 | 80 | |
Lallemand Danstar CBC-1 (buteliavimui) | 3.0 | 80 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos, užpiltos 300ml juodojo romo | 100.0 g | Antrinei fermentacijai | 2 mėn. |
Pastabos
- Vandens profilis (mg/l): Ca 135 | Mg 25 | Na 52 | Cl 88 | SO4 62 | HCO3 395
- Mineralai (į mentalą): CaSO4 2.3g | CaCl 4.6g | NaHCO3 1.75g
- Mineralai (į virimą): CaSO4 1.7g | CaCl 3.4g | NaHCO3 1.25g
- "Single infusion" salinimas 66°C – 80 minučių
- Mentalo pH: 5.5-5.6
- Pirminė fermentacija 12-14°C patalpoje, apie savaitę, tuomet išnešti į 18°C patalpą dar 1-2 savaitėm.
- Nupylus nuo mielių, 18°C patalpoje palaikyti dar 2-3 savaites
- Artėjant išpilstymui sudėti drožles*, paragauti po savaitės, jei reikia laikyti ilgiau, po to išpilstyti
- Brandinimas buteliuose, rūsyje – 12 mėnesių.
* Ąžuolo drožles užpilti "Captain Morgan Black Spiced" juoduoju romu apie savaitę, į alų supilti su visu romu.
** Galutinis stiprumas: 10.3% + gazavimo gliukozė 0.3% + romas 0.4% = 11% ABV
*** Chemija: https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XY2PXJC