Receptas / Tamsi naktis
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gruodžio 3 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
75
|
|
IBU/OG:
0.66
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 4.000 | 67.8 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 1.300 | 22.0 | |
Skrudinti miežiai | 1007.2 | 0.600 | 10.2 | |
5.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding (U.K.) | 5.8 | 50 | 60 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 80 |
Pastabos
Buvęs „Gimęs LT“
1. AUTO
- TEMP: 42
– POWER: 2500
– TIMER: 15
Beriami dribsniai
GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]
2. AUTO
- TEMP: 53
- TIMER: 20
Beriami salyklai
3. AUTO
- TEMP: 69
- TIMER: 45
4. AUTO
- TEMP: 72
– TIMER: 20
5. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
- TEMP: 78
- TIMER: 15
PENKTO ŽINGSNIO METU, PASIEKUS TEMPERATŪRĄ, IŠKELTAS SALYKLAS PRAPLAUNAMAS 4 L 80˚ VANDENIU. TADA VĖL NULEIDŽIAMAS IR PAKAITINAMAS 5 MINUTES. TUOMET VĖL IŠKELIAMAS IR PRAPLAUNAMAS DAR 5 L VANDENS.
6. AUTO
- TEMP: 100
- TIMER: 90
- POWER: 1900
7. AUTO
– TIMER: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI
8. START
42˚ – baltyminė pauzė dribsniams, miežiams
53˚ – beriam likusius salyklus, 20 min
69˚ – 45 min
72˚ – 20 min
78˚ – tekinam
100˚– 90 min
Pradžioje pilti 5,9*2,5≈15 l vandens, BET NEAPSEMS, TODĖL 20
Prarandamas vandens kiekis 5,9*1,1=6,49
20–6,49≈13,5
24-13,5=10,5
Nugaravimas 24+10%≈26,5
Vėliau pilti 26,5-20=6,5 l
1. AUTO
- TEMP: 42
– POWER: 2500
– TIMER: 15
Beriami dribsniai
GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]
2. AUTO
- TEMP: 53
- TIMER: 20
Beriami salyklai
3. AUTO
- TEMP: 69
- TIMER: 45
4. AUTO
- TEMP: 72
– TIMER: 20
5. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
- TEMP: 78
- TIMER: 15
PENKTO ŽINGSNIO METU, PASIEKUS TEMPERATŪRĄ, IŠKELTAS SALYKLAS PRAPLAUNAMAS 4 L 80˚ VANDENIU. TADA VĖL NULEIDŽIAMAS IR PAKAITINAMAS 5 MINUTES. TUOMET VĖL IŠKELIAMAS IR PRAPLAUNAMAS DAR 5 L VANDENS.
6. AUTO
- TEMP: 100
- TIMER: 90
- POWER: 1900
7. AUTO
– TIMER: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI
8. START
42˚ – baltyminė pauzė dribsniams, miežiams
53˚ – beriam likusius salyklus, 20 min
69˚ – 45 min
72˚ – 20 min
78˚ – tekinam
100˚– 90 min
Pradžioje pilti 5,9*2,5≈15 l vandens, BET NEAPSEMS, TODĖL 20
Prarandamas vandens kiekis 5,9*1,1=6,49
20–6,49≈13,5
24-13,5=10,5
Nugaravimas 24+10%≈26,5
Vėliau pilti 26,5-20=6,5 l