Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. gruodžio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gruodžio 3 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.010
ABV:
5.1 %
IBU:
32
EBC:
75
IBU/OG:
0.66
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 4.000
Miežiniai dribsniai 3.0 1.300
Skrudinti miežiai 1007.2 0.600
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 5.8 50 60
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Buvęs „Gimęs LT“

1. AUTO
 - TEMP: 42
 – POWER: 2500
 – TIMER: 15
    Beriami dribsniai
    GAMINANT PO PIRMO CIKLO SPAUSTI [AUTO]

2. AUTO
 - TEMP: 53
 - TIMER: 20
    Beriami salyklai

3. AUTO
 - TEMP: 69
 - TIMER: 45

4. AUTO
 - TEMP: 72
 – TIMER: 20

5. AUTO – BUS GARSINIS SIGNALAS, REIKS PASPAUSTI „AUTO“
 - TEMP: 78
 - TIMER: 15

PENKTO ŽINGSNIO METU, PASIEKUS TEMPERATŪRĄ, IŠKELTAS SALYKLAS PRAPLAUNAMAS 4 L 80˚ VANDENIU. TADA VĖL NULEIDŽIAMAS IR PAKAITINAMAS 5 MINUTES. TUOMET VĖL IŠKELIAMAS IR PRAPLAUNAMAS DAR 5 L VANDENS.

6. AUTO
 - TEMP: 100
 - TIMER: 90
 - POWER: 1900

7. AUTO
 – TIMER: 60 (HOP1)
SUDEDAMI APYNIAI

8. START

42˚ – baltyminė pauzė dribsniams, miežiams
53˚ – beriam likusius salyklus, 20 min
69˚ – 45 min
72˚ – 20 min
78˚ – tekinam
100˚– 90 min

Pradžioje pilti 5,9*2,5≈15 l vandens, BET NEAPSEMS, TODĖL 20
  Prarandamas vandens kiekis 5,9*1,1=6,49
  20–6,49≈13,5
  24-13,5=10,5
  Nugaravimas 24+10%≈26,5
Vėliau pilti 26,5-20=6,5 l
Prisijungę aludariai