Informacija

Kiekis:
30 litrų
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 18 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. birželio 5 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.010
ABV:
6.3 %
IBU:
23
EBC:
17
IBU/OG:
0.40
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.300
BEST Vienna salyklas 9.0 2.000
BEST Munich salyklas 15.5 0.700
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.400
BEST Caramel Munich II salyklas 123.3 0.300
      8.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Fox 7.0 25 60
Styrian Kolibri 6.0 35 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager W34/70 (mielių pyragas, II-as naudojimas) 12.0 83

Pastabos

Alus "Best Brew Challenge 2019" konkursui.

"Festbier" stiliaus AK nėra, tai pasirinkau tiesiog "Oktoberfest" kad būtų arčiau temos.

Tikrieji "Festbier" parametrai:
OG: 1.054 - 1.057
FG: 1.010 - 1.012
ABV: 5.8% - 6.3%
IBU: 18-25
EBC: 8-14

Salinimas:
Salyklą užpilti 17.2l, 57'C vandeniu, mentalas turi būti 50'C, laikyti 30 min.;
Užpilti dar 7.1l, 100'C vandens, mentalas turi būti 62'C, laikyti 30 min.;
Užpilti dar 8.3l, 100'C vandens, mentalas turi būti 70'C, laikyti 30 min.
Tekinti 80'C vandeniu.

Virti 90 min.

Fermentuoti 10-12'C temperatūroje. Po 4-6 dienų, atenuacijai pasiekus 50% (〜1.024), pakelti temperatūrą iki 18-20'C ir padaryti Diacetyl-rest 3-4 dienas. Įsitikinus, kad FG stabilizavosi, atvėsinti iki 0-4'C ir laikyti kol alus nuskaidrės (3-5 dienas).
Nupilti nuo nuosėdų ir išpilstyti į butelius (gazuoti iki 2.5 volumes). Pastatyti butelius 20-23'C patalpoje 2-3 savaitėms, kad užsigazuotų. Tada padėti į šaldytuvą kad toliau lageriuotųsi ir skaidrėtų.

---

Faktinis mentalo pH (matuota 30 min. nuo salinimo pradžios): 5.36

Nuotraukos

Prisijungę aludariai