Informacija

Kiekis:
11 litrų
Efektyvumas:
55 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. lapkričio 5 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.020
ABV:
5.0 %
IBU:
28
EBC:
11
IBU/OG:
0.49
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Briess Pilsen DME 4.0 0.700
Briess Amber DME 25.0 0.550
Cukrus (is dzemo) 0.0 0.300
Laktozė 1.0 0.220
      1.770

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 12.8 7 45
Citra 12.8 7 15
Azacca 12.0 7 0
      21  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Whirlfloc Tabletės 1/4 1.0 g Virimui 15 min.
Pirktinis avieciu dzemas 500.0 g Buteliuose -
cukrus 50.0 g Buteliuose -

Pastabos

cukrus  buteliuose +0.2% ABV

Pilstant, jokių aviečių nesijautė. Gal dar skonis kiek atsigaus, bet dažniausia, su laiku skonis tik silpnėja. Gavosi stiprokas alus. Mielės labai viską suvalgė, tai ir laktozė nelabai padėjo. Galutinis tankis  išėjo 1015.
Prisijungę aludariai