Informacija

Kiekis:
35 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. kovo 17 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.015
ABV:
5.9 %
IBU:
35
EBC:
31
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.5 4.000
BEST Pilsen salyklas (šį kart 2.9kg Pils + 0.7kg Vienna) 4.0 3.500
BEST 'Biscuit' 50.0 1.000
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
BEST Melanoidin salyklas 71.3 0.200
BEST Chocolate salyklas (šį kart 100g Choco + 30g Roasted barley) 911.9 0.130
      9.330

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.7 40 60
Saaz 3.3 50 15
Airiška kerpena 0.0 10 15
Saaz 3.3 50 5
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentum Mobile FM42 "Old Rhine" 12.0 75

Pastabos

Paruošti starterį prieš 2-3 dienas.

Salinti 65'C - 60 min.
Fermentuoti prie 13-15'C (max 18'C), po savaitės pakelti iki 18-20'C, tuomet nedelsiant cold crashint.

Komentarai

  • domaso

    Prieš 4 sav.  
    Superinis gavosi, gaila kad BBC-2020 buvo atšauktas ir nenukeliavo... Nežinau kas gerai sužaidė, galbūt dėl to kad skystas mieles naudojau. Bandysiu pakartot naudojant "Nottingham" mieles, bei pirminį salyklų planą (darant konkursui teko šiek tiek "pachimičint" iš to ką turėjau - skliausteliuose). Žiūrėsim ar pavyks pakartot taip pat gerai..
Prisijungę aludariai