Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
96 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2021 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 16 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.001
ABV:
6.9 %
IBU:
22
EBC:
4
IBU/OG:
0.41
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 5.200
      5.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Liepžiedžiai 0.0 17 30
Chinook 13.0 10 30
Hallertauer Hersbrucker 4.1 8 25
Simcoe 11.1 11 25
Columbus 13.6 3 25
Raudonėlis 1.0 5 20
      54  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
M05 Mead - midaus mielės 10.0 98
Mangrove Jack's M05 Mead 10.0 98

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Apelsinų žievelė 5.0 g Virimui 30 min.
Prancūziško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos 50.0 g Antrinei fermentacijai -
Kadagio uogos 50.0 g Antrinei fermentacijai -
Čiobrelis 3.0 g Antrinei fermentacijai 25 min.

Pastabos

50g/30min - Amerikietiško ąžuolo drožlės, stipriai skrudintos, 50 g

Vandens ir medaus 5kg mišinys užvirinamas. Medui užvirus, ugnis sumažinama. Iškilusios putos nugraibomos. Virinama, kol nustoja putoti. Sudedami priedai ir pavirinama pusę valandos. Pradedamas aušinimas, papildome vandeniu.
Ataušinama iki 25 °C temperatūros.

Drožles paliekama fermentuotis.
Kadagio uogas sudedamos po kelių dienų

Hidrometro - 1051 OG
Reflektometro - 1053 OG

Planuojama prie 200 g medaus pridėti 0,5 kg medaus po kelių dienų su pavirtais apyniais (Simcoe,Hallertau Hersbrucker, Columbus ir čiobrelis) 

Prisijungę aludariai