Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2025 m. sausio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2025 m. vasario 12 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.008
ABV:
6.3 %
IBU:
78
EBC:
24
IBU/OG:
1.40
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 4.0 4.800
Karamelinis salyklas 247.4 0.300
      5.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 31 60
Columbus 13.0 15 15
Citra 12.0 8 0
      54  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 86

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas sumaltas smulkiai;
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 120 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L);

Fermentacija:
pirminė - 9 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai