Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
65 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. sausio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2021 m. sausio 3 d.

Parametrai

OG:
1.056
FG:
1.014
ABV:
5.5 %
IBU:
32
EBC:
29
IBU/OG:
0.57
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 6.200
CaraCrystal salyklas 122.2 0.500
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 909.8 0.070
      7.070

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.8 25 60
Airiška kerpena 0.0 5 15
Pušų pumpurai 0.0 70 15
Pušų pumpurai 0.0 80 3
      180  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M54 Californian Lager 10.0 75

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Pušų pumpurai (savaitę užpilti 300ml 80% degtinės) - tik pumpurai (be degtinės) 250.0 g Antrinei fermentacijai 7 d.
Columbus (sausam apyniavimui) 50.0 g Antrinei fermentacijai 7 d.
"Pušų trauktinė" (likusi nuo užpiltų pumpurų) 200.0 ml Buteliuose -

Pastabos

Eiga:
  • Salyklą užpilti 26 litrų 78'C vandens.
  • Salinti: 68'C - 60 min.
  • pH taikyti ~5.3
  • Virti 60 min.
Buteliuose brandinti bent 2 mėn.

Spiritas dadeda +0.9% ABV (350ml 80% spirito į 30l alaus), taigi, galutinis ABV turėtų būti ~6.4%.

Komentarai

  • domaso

    2016 m. Balandžio 3 d.  
    Atsikimšau vieną paragaut po 7 savaičių... Žodžiu, ne kiekvienam toks alus :-)
    Aromatas toks gana malonus - eglinis, sakingas, salstelėjęs, bet skonis tai ne koks, praktiškai gertum eglės šaką ir labai karčią :)

    Bandysiu dar eksperimentuot, pabandysiu kitą kartą su pušimi, ir mažinsiu spyglių kiekį, ypač virimui. Ir ko gero IPA buvo nelabai vykusi mintis - kažkaip nedera tas stiprus kartumas su ta egle, reiks bandyt geriau AAA arba ABA.

    P.S. nuskaidrėjo labai gerai, kol kas geriausiai iš visų darytų alų, nors ir kerpenos nedėjau, ir gyvatuko nenaudojau - gal eglės spygliai geriau už kerpeną... :)
  • Peckelis

    2016 m. Balandžio 3 d.
    Matai, gavai tai, apie ką aukščiau esančiuose komentaruose buvai informuotas. Principe, nelabai ką atradai. O gaila, būtų papildoma info visiems tavo virimas. Siūlau kartoti receptą, tik įvedant reikiamas korekcijas - tada bus labiau aišku, link kur eini.
  • GiN

    2016 m. Balandžio 3 d.
    Domaso, tai gavai su eglės šaka per snukį? :)
  • domaso

    2016 m. Balandžio 4 d.  
    Gavau, maža nepasirodė :)
    Dėl kvapo tai man jis patinka, tik skonis per stiprus. Pagrindinis minusas - neskanus ir stiprus eglės kartumas. Plius dar S04 atenuacija eilinį kartą gavosi 84% (tikėjausi iki 75%), tai nėra tokio kūno/saldumo kokio norėjau...
    Sekantį kartą bandysiu "skaniam kartumui" daryt continuous hopping su Chinook, o spyglius naudot tik aromatui (sausam apyniavimui).

    P.S. Šituo pirmu bandymu dariau tik 10 x 0,33l buteliukų, tai nieko tokio - buvau numatęs, kad čia tik eksperimentas ir gali nesigaut kaip norisi ;)
Prisijungę aludariai