Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. birželio 27 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. liepos 14 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.009
ABV:
7.3 %
IBU:
76
EBC:
34
IBU/OG:
1.18
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 2.700
Karamelinis salyklas 220.4 0.300
      3.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 25 60
Tradition 6.0 10 5
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safbrew WB-06 12.0 86

Pastabos

2016 Petro dienų
Pirmasis blynas

Mielės pritaikytos kvietiniam alui, tad gaunasi eksperimentinis variantas.
Apynių kiek per daug, iš čia ir pavadinimas "kartusis" :)

Komentarai

  • GiN

    2016 m. Liepos 12 d.
    Mielės ne belgiškos, bet gamintos Belgijoje, jos labiau vokiškos :) Šis alus su belgišku alumi nelabai ką turi bendro, nebent anarchistinį požiūrį į stiliaus apibrėžimą.

    Apynių ne kiek per daug, o velniškai daug!

  • Petrambijus

    2016 m. Liepos 13 d.
    Aišku :) jau beveik visas išgertas, anarchija numalšinta. O kaip vadinti reikėtų moksliškiau, kuri kategorija? :)
  • GiN

    2016 m. Liepos 14 d.
    Kitoks alus arba Lietuviškas sodybos alus, jeigu nebūtų tiek bezbožnai daug apynių pridėta :)
Prisijungę aludariai