Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. liepos 4 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. liepos 20 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.006
ABV:
5.7 %
IBU:
32
EBC:
19
IBU/OG:
0.65
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas 244.2 0.200
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 11.0 17 60
Cascade 5.0 15 15
Columbus 16.0 15 0
      47  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M07 British Ale (šlapios, naudotos) 60.0 88

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 23ºC)
Prisijungę aludariai