Informacija

Kiekis:
14 litrų
Efektyvumas:
73 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 6 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 30 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.014
ABV:
5.1 %
IBU:
28
EBC:
93
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekija) 3.0 2.500
Miežiniai dribsniai (Lenkija) 3.0 0.650
Skrudinti miežiai (Savas Alus) 1000.8 0.500
      3.650

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 5.5 10 60
Chinook 13.4 9 60
      19  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 (2 kartos, šlapios) 40.0 74

Pastabos

Dribsinai prieš salinimą paverdami mažame kiekyje vandens, tada sudedami į mentalą. Mentalo santykis 1:3. Salinimas 105 min prie 60C. Pirminė fermantacija - 9 dienos (be antrinės).

Komentarai

  • runce

    2012 m. Sausio 27 d.
    !!!koks nuostabus kvapas. skonis kiek perryškus, perdaug aštrūs deginti skoniai. saldumas ir visa kita tiesiog puikūs, labai skaniai buvo išgertas. beveik pavyzdinis stautas, tik gal ne sausasis.
  • erstikis

    2012 m. Sausio 30 d.
    Su runce nusprendėm, kad darant tokio tamsumo alų, degintą salyklą arba skrudintus miežius reikėtų dėti salinimo pabaigoje šiek tiek padidinus jų kiekį. Tikėtina, kad tokiu būdu degintas skonis būtų švelnesnis.
  • runce

    2012 m. Sausio 30 d.
    ir dar nusprendėm, kad negalima tekinti aukštoje temp. manau tai dar svarbiau
  • erstikis

    2012 m. Vasario 4 d.
    Kažkaip vakar paragavau vieną butelį,tai toks lengvas rūgštumas padvelkė. Gal skonio receptoriai pavedė po vakarienės, bet jau ėmiau nerimauti. Teks paspartinti partijos likvidavimą, kol dar geriamas.
  • Modeslovas

    2012 m. Vasario 4 d.
    Normalus tas alus . Maniskis rugstesnis buvo.
Prisijungę aludariai