Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugpjūčio 26 d.

Parametrai

OG:
1.000
FG:
1.000
ABV:
0.0 %
IBU:
0
EBC:
0
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus 0.0 0.010
      0.010

Pastabos

800gr.žaliųjų citrinų
30gr.mėtų
-700gr.cukraus
 Gėrimo gavosi -12ltr
 
Apie pusę kornelijaus kego pilam vandens iš čiaupo, statom į šaldytuvą +3C karbonizavimui.Praėjus pusantros, dviem parom darom:
Laimutes gerai spausdami delnu pakočiojame unt stalo, kad suminkštėtų ir atsileistu, pjauname pusiau ir syvai beveik patys išteka.Išspaustas puseles metam į bliūdą su vandeniu ir dar gerai išmasažuojam , kad dar ir iš odos eteriai į vandenį pereitu, ten pat įdrebiam ir nuskabytų mėtų kotelius idant aromato daugiau būt, o pačius lapelius su rieškučiu vandens blenderiuojam iki visai smulkaus mėtučių pienelio.Viską košiam per rėtį,tirpinam cukrų ir nuleidus gazą pilam į kegą ,statom į šaldytuvą dasigazavimui rytdienos vartojimui.
Ragaujant , asmeniškai, norėtusi daugiau mėtų.
Aišku Bacardis čia netinka, bet skonis mojitinis.
Bet jei rytoj ateis Romas, pabandysim suporuot su ledine mėtine Laima.:)

Komentarai

  • AntaKalnietis

    2016 m. Rugpjūčio 27 d.  
    Skanu net aprašymą skaitant :) O Laimutei tai galima ir kokį vietinį Romuką pripiršt, nebūtinai užsienietį. Nesi bandęs tokiu būdu piršliaut? 
  • elis

    2016 m. Rugpjūčio 28 d.  
    Iš tikrųjų labai lengvas ir teisingas receptukas.Skonis ir gaivumas atvirkščiai proporcingas ir gaminimo lengvume ir paprastume ir greityje.Pritrūko kiekio,baigėsi per anksti.Nepatingėkit tas puseles išspaustas dar paminkyt-paspaudyt vandenyje.
    Romukas pasirodė labai flegmatiškas ir į pasimatymą neatėjo :(     :)
  • AntaKalnietis

    2016 m. Rugpjūčio 29 d.
    O ar jo versiją be Kornelijaus kego kažkaip būtų įmanoma pasidaryti? 
Prisijungę aludariai