Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
85 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 5 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. rugsėjo 14 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.001
ABV:
5.8 %
IBU:
8
EBC:
3
IBU/OG:
0.18
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Medus 2.0 3.500
      3.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 13.7 7 60
      7  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M05 Mead 12.0 98

Pastabos

Pirmasis mano midaus virimas - tsakant istorinis įvykis :) Pagrindinė mintis - išvirti itin lengvą, gaivų, šviesų pavasarinio medaus ir pavasariu kvepiantį midų. Jokių priedų, žolelių ir t.t. sąmoningai nedėta (iškyrus mažiuką kiekį apynių), kad vėliau verdant kitus virimus būtų galima geriau numanyti, ko reiktų, kiek reiktų, ar apskritai reiktų.
Sistema paprasta - Dvarčionių šaltinio vanduo, bitininko Daniaus Tuominio SUPERINIS pavasarinis metus, užvirinta, pavirta (apie 20 min.), kol bus nugraibytos putos ir nebeputos, tada sudėti Bravo apynukai, 60 min. virimi, atšaldymas iki 24C ir fermentacijai padėta mėnesiui prie 19C. Čia Mangrove Jack's Mead M05 mielių pirmasis bandymas. Daug ir gražiai ten apie jas prirašyta, kas bus realiai - bus matyti po mėnesio :)

 
 

Komentarai

  • DzWu

    2019 m. Liepos 9 d.
    Sveiki, kaip manot jei butu ideta siek tiek svieziu uogu fermentuojant? Tiktu?
  • elis

    2019 m. Liepos 9 d.
    Manau ,perpilus į antrinę nuo mielių,drąsiai gali dėti ką nori( beveik ką nori :) ) tik nepagailėk kiekio,nes dauguma pirmą kartą nedrąsiai sumažina įdedamų ingradientų kiekį.Kad ramiau būtų gali padaryti blanširavimą.t.y.perpilti verdančiu vandeniu.
  • DzWu

    2019 m. Liepos 10 d.
    Uztektu kokiu 2.8kg svieziu uogu (braskiu, zemuogiu)? Kiek laiko antrine fermentuoti?
  • AntaKalnietis

    2019 m. Liepos 29 d.
    Fug znajet. Reikia bandyti "metodom naučnogo tykanja". Kiek domėjausi, tai deda ir į pirminę jos pabaigoje (ar net pradžioje, jei su vyno mielėmis), ir į antrinę. Tik va midaus ABV reiktų gerokai kelti, nes šitas galvosi kaip pusiau sausas praskiestas vynas. Kartojau taikydamas į 9-11 ABV, tai gavosi liuks.
  • DzWu

    2019 m. Rugpjūčio 1 d.
    Jau fermentuoju du fermenterius pusantros savaites, tai gausis apie ~7 ABV. Antrajame fermenteryje ~+-15 ABV, siek tiek pakeiciau receptai, dejau i pirmine liepu, kadagio ir azuolo. Jei idomu galesiu pranest kas gausis.
Prisijungę aludariai