Receptas / Erstikio ROL USA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. spalio 5 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
40
|
|
EBC:
75
|
|
IBU/OG:
0.76
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.000 | 80.0 | |
BEST Munich salyklas | 15.5 | 0.400 | 8.0 | |
Karamelinis salyklas | 248.4 | 0.300 | 6.0 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' | 1330.0 | 0.300 | 6.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Summit | 17.0 | 15 | 60 | |
Brewer's Gold (US) | 4.0 | 15 | 15 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 81 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 11 dienų (aplinkos temperatūra 18ºC)
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)