Receptas / Erstikio GIMTADIENIO IPA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. lapkričio 22 d.
Parametrai
OG:
1.061
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
7.0 %
|
|
IBU:
59
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.97
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 5.000 | 96.2 | |
Karamelinis salyklas | 251.0 | 0.200 | 3.8 | |
5.200 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 12.0 | 87 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~10L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)
antrinė - 8 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC)