Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
74 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2016 m. lapkričio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. gruodžio 18 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.7 %
IBU:
28
EBC:
7
IBU/OG:
0.58
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.6 4.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Centennial 9.6 25 60
Centennial 9.6 15 1
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager (2 karta) 300.0 75

Pastabos

8 virimui, antras lageras.
Virta 2016-11-14

Pradinis vandens kiekis 18 l
Antroko tekinimas 14 l
Salinta 68 (pilta į 73, nukrito iki 69), pabaigiau su 65
Nuimta su 73, antrokui 73, laikyta 15 min.

25 g apynių pradžiai, nuimant nuo ugnies 15 g Centennial

Pradinis OG 12
Galutinis FG 3

Startas su 19 C 10 valandų (galima ir vėsiau, gana staigiai gavosi), šlapios mielės, toliau fermentacija prie 10-11C, dvi savaites
Diacetyl rest prie 17-19C, vieną dieną
Dvi - tris savaites perpylus lageriavimas prie 8-11 C
Pilstymas į butelius ir gazavimas kaip visada po 2,5 gr/l. Tikiuosi per savaitę ar dvi užsigazuos be papildomų mielių.

Mielės 0 E
Salyklas 2,7 E
Apyniai 2,5 E

Nuotraukos

Prisijungę aludariai