Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
60 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. gruodžio 31 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 31 d.

Parametrai

OG:
1.041
FG:
1.008
ABV:
4.3 %
IBU:
17
EBC:
8
IBU/OG:
0.42
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 1.700
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.360
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.910
Bazinis salyklas Pils 3.0 0.450
CaraHell 25.0 0.230
Avižiniai dribsniai 4.0 0.110
      4.760

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 4.0 28 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 14 15
Saaz (Czech) 4.0 14 2
      56  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 80

Pastabos

+66-62 C - 110min salinam
+78C - tekinam

7g. apelsino žievelės - 15min.
3/4 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 15min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 15min.
-
14g. apelsino žievelės - 2min.
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros - 2min.
1/4 arbatinio šaukštelio maltų kmynų - 2min.

+airiška kerpena

Komentarai

  • Zydrius

    2011 m. Gruodžio 31 d.
    viskas kaip Regio tik salyklinis variantas.
    efektyvumas manasis...

    nusipirktas naujas termometras sukėlė abejonių senojo matavimų tikslumu...
  • Regis

    2012 m. Sausio 2 d.
    termomemtra lengva patikrinti: tirpstantis sniegas yra 0, o verdantis vanduo +100C
    merki abu ir ziuri kuris kiek rodo :)
  • Regis

    2012 m. Sausio 3 d.
    Recepto pataisymas: į mano virimą nebuvo dėta airiškos kerpenos - pamiršau nusipirkti :)
    Gruodžio mėn. VAK susitikime visi pritarė, kad šiam alui kerpenos nereikia ir drumstumas yra vienas iš šio alaus "atributų".
  • haris

    2012 m. Kovo 8 d.
    nu ir kaip gavosi, ar dar liko:)
  • Zydrius

    2012 m. Kovo 9 d.
    žinoma neliko:-) šiaip viskas labai liuks, dabar virsiu su vienu apelsinų žievių užmetimu pabaigoj. buvo per storai nutarkuota, jautės tas kartumas. reikia atitaikyt tokį subtilų, žodžiu.
Prisijungę aludariai