Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 15 d.

Parametrai

OG:
1.058
FG:
1.016
ABV:
5.6 %
IBU:
19
EBC:
33
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2017

    2017 m. balandžio 30 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Angliškas ir Amerikietiškas elis
    Surinkti taškai: 328.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Munich salyklas 15.5 6.000
BEST Caramel Munich II salyklas 120.7 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 904.9 0.090
      6.340

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 40 60
Fuggle (U.K.) 5.0 15 10
      55  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 II Gen. 220.0 73

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
apelsino skiltelė 70.0 g Virimui 15 min.

Pastabos

Tris apelsino skilteles perpjoviau  į tris dalis ~5 min virimo + visą fermentacijos laiką.

Mielių dėjau laibai daug, šaldytuve jos buvo apie 3 savaites (praplautos po pirmo virimo).
Sunkiai kūrėsi - nustebino (po 26h tik pradėjo burbuliuot).
Fermentuotis leidau ilgai - paskutinės dvi paros balkone +2...+8 diapazone.

Komentarai

  • AndriusK

    2017 m. Birželio 7 d.
    Bet tai koks jaunimas nekantrus.. dar tais pačiais metais nori gauti medalius :D
  • Tomas Žeimys

    2017 m. Birželio 16 d.
    Gyti, tiesiog primenu, kad "šią savaitę" jau baigėsi praeitą savaitę :)
  • Gytis

    2017 m. Birželio 16 d.
    Visai pamiršau :(  Ok, einu ieškoti, kažkur jau turiu paruošęs.
  • Tomas Žeimys

    2017 m. Birželio 22 d.
    Kaip suprantu neradai? :)
  • AndriusK

    2017 m. Gruodžio 6 d.
    Rado, bet vėl pametė :D
Prisijungę aludariai