Receptas / 6
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. gegužės 15 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
19
|
|
EBC:
33
|
|
IBU/OG:
0.33
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Munich salyklas | 15.5 | 6.000 | 94.6 | |
BEST Caramel Munich II salyklas | 120.7 | 0.250 | 3.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' | 904.9 | 0.090 | 1.4 | |
6.340 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 5.0 | 40 | 60 | |
Fuggle (U.K.) | 5.0 | 15 | 10 | |
55 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 II Gen. | 220.0 | 73 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
apelsino skiltelė | 70.0 g | Virimui | 15 min. |
Pastabos
Tris apelsino skilteles perpjoviau į tris dalis ~5 min virimo + visą fermentacijos laiką.
Mielių dėjau laibai daug, šaldytuve jos buvo apie 3 savaites (praplautos po pirmo virimo).
Sunkiai kūrėsi - nustebino (po 26h tik pradėjo burbuliuot).
Fermentuotis leidau ilgai - paskutinės dvi paros balkone +2...+8 diapazone.
Mielių dėjau laibai daug, šaldytuve jos buvo apie 3 savaites (praplautos po pirmo virimo).
Sunkiai kūrėsi - nustebino (po 26h tik pradėjo burbuliuot).
Fermentuotis leidau ilgai - paskutinės dvi paros balkone +2...+8 diapazone.
Komentarai
-
AndriusK
2017 m. Birželio 7 d.Bet tai koks jaunimas nekantrus.. dar tais pačiais metais nori gauti medalius :D -
Tomas Žeimys
2017 m. Birželio 16 d.Gyti, tiesiog primenu, kad "šią savaitę" jau baigėsi praeitą savaitę :) -
Gytis
2017 m. Birželio 16 d.Visai pamiršau :( Ok, einu ieškoti, kažkur jau turiu paruošęs. -
Tomas Žeimys
2017 m. Birželio 22 d.Kaip suprantu neradai? :) -
AndriusK
2017 m. Gruodžio 6 d.Rado, bet vėl pametė :D
Aludarių Taurė 2017
2017 m. balandžio 30 d.