Receptas / Erstikio JUST IN TIME
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. kovo 30 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.6 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.300 | 95.6 | |
Karamelinis salyklas | 241.2 | 0.200 | 4.4 | |
4.500 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale US-05(56) | 12.0 | 84 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)