Receptas / Erstikio BIGRIME
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. kovo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. balandžio 12 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.006
|
|
ABV:
5.7 %
|
|
IBU:
48
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.97
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.200 | 92.3 | |
Karamelinis salyklas | 243.0 | 0.300 | 6.6 | |
Medus (grikių) | 20.0 | 0.050 | 1.1 | |
4.550 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 88 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užvirinta, supilta atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)