Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
69 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. sausio 27 d.

Parametrai

OG:
1.074
FG:
1.020
ABV:
7.1 %
IBU:
24
EBC:
44
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Belgiškas stiprusis elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 5.0 5.000
Invertuotas cukrus 40.0 0.700
Miežių salyklas BREWFERM Aroma 150.1 0.250
CaraAmber 60.0 0.150
Special B 400.3 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      6.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 5.0 42 60
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 15 15
      57  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WYEAST Belgian Abbey 1214 (1.5 L Starteris, 1.030 OG) 12.0 73

Pastabos

VAK kovo mėnesiui.

66-68C - 60 min.
1/2 dekokcija 15 min.
74 C - 15 min.

Karamelinius ir degintus salyklus dėti salinimo pabaigoje, tekinimo metu.

Komentarai

  • Atsigaves

    2014 m. Sausio 30 d.
    Kaip naujokas turiu pora klausimu, koks skirtumas naudojant paprasta ar invertuota cukru?
    Del ko dejai karamelinius ir degintus salyklus i pabaiga? As bandzia truputi modifikuota si recepta ir norejau isgauti kuo tamsesne (juoda) spalva. Vietoj chocolate naudojau dushkes black 1500 ebc. Gaunasi vos ne gintarinis:)
  • Artis

    2014 m. Sausio 30 d.
    Palyginimą duosiu: paprastas cukrus - bazinis salyklas, invertuotas cukrus - karamelinis salyklas. Iš paprasto cukraus gausi tik didesnį ABV ir sausesnį alų. Invertuotas suteiks papildomo subtilaus karamelinio skonio.

    Skrudintus ir karamelinius dedu į pabaigą, norėdamas išvengti rūgštumo iš karamelinių ir skrudintų salyklų. Bei nėra prasmės jų salinti, užtenka iš jų išplauti saldėsius ir skrudėsius :)
  • Artis

    2014 m. Sausio 30 d.  
    Kai žinai ką darai, tai taip :)
    Bet tikriausia daugumą naujokų (pats pradžioje irgi taip darydavau), nežinodami savo vandens profilio, į salinimą meta didelius kiekius skrudėsių ir po to stebisi iš kur ta "infekcija" :D
  • Atsigaves

    2014 m. Sausio 31 d.  
    Tai pries pat keliant temperatura iki 70+ dedant skrudintus salyklus blogu pasekmiu neturetu buti?
  • Artis

    2014 m. Vasario 1 d.
    Neturiu atsakymo. Šį karta pats skrudintus salyklus dėjau ištekinus puse misos.
Prisijungę aludariai