Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. birželio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. liepos 10 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.002
ABV:
6.3 %
IBU:
64
EBC:
23
IBU/OG:
1.29
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 3.900
Karamelinis salyklas 241.6 0.100
Pilsnerio salyklas (keptas keptuvėje) 503.2 0.100
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.0 20 60
Columbus 15.0 20 15
Columbus 15.0 35 0
      75  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 96

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai