Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2017 m. rugpjūčio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2017 m. rugpjūčio 31 d.

Parametrai

OG:
1.051
FG:
1.005
ABV:
6.1 %
IBU:
39
EBC:
32
IBU/OG:
0.77
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
Gliukozė 0.0 0.300
Karamelinis salyklas 241.6 0.240
Skrudintas miežių salyklas 1308.0 0.060
      4.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 10.0 20 60
Magnum 10.0 20 15
Columbus 14.0 20 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 91

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 10 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC)
antrinė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 24ºC)
Prisijungę aludariai