Receptas / Garo
Informacija
Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
81 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 5 d.
Parametrai
OG:
1.080
|
|
FG:
1.024
|
|
ABV:
7.3 %
|
|
IBU:
50
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.63
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BREWFERM Pale-ale | 7.0 | 3.000 | 90.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.150 | 4.5 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.150 | 4.5 | |
3.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Northern Brewer (German) | 10.4 | 20 | 60 | |
Northern Brewer (German) | 10.4 | 15 | 15 | |
Northern Brewer (German) | 10.4 | 15 | 0 | |
50 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 2112 California Lager (starteris) | 250.0 | 70 |
Pastabos
Salinau ~62-70°C - 90 min.
3 l mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 77˚C
Aplinkos temperatūra ~21°C
Ačiū Artūrui už mieles :)
Iškart dviguba pažintis: su skystom mielėm ir lageriais.
Kadangi nepatingėjau pažaist su salyklu, efektyvumas gavosi gerokai didesnis nei planuota.
Nepaklausiau patarimo ir nepasidariau starterio iš anksto, bet šeštadienį vistiek viriau alų.
Parą laikiau kol užputojo, o kitą rytą pamačiau akiai ypač malonų vaizdelį - gražią baltą, poros cm putą virš alaus.
3 l mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 77˚C
Aplinkos temperatūra ~21°C
Ačiū Artūrui už mieles :)
Iškart dviguba pažintis: su skystom mielėm ir lageriais.
Kadangi nepatingėjau pažaist su salyklu, efektyvumas gavosi gerokai didesnis nei planuota.
Nepaklausiau patarimo ir nepasidariau starterio iš anksto, bet šeštadienį vistiek viriau alų.
Parą laikiau kol užputojo, o kitą rytą pamačiau akiai ypač malonų vaizdelį - gražią baltą, poros cm putą virš alaus.
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.