Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
81 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. rugpjūčio 5 d.

Parametrai

OG:
1.080
FG:
1.024
ABV:
7.3 %
IBU:
50
EBC:
23
IBU/OG:
0.63
ryškus apynių skonis

Žymos

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Gintarinis hibridinis alus

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BREWFERM Pale-ale 7.0 3.000
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.150
CaraCrystal 120.1 0.150
      3.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 20 60
Northern Brewer (German) 10.4 15 15
Northern Brewer (German) 10.4 15 0
      50  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 2112 California Lager (starteris) 250.0 70

Pastabos

Salinau ~62-70°C - 90 min.
3 l mentalo pavirinimas - 10 min.
--> 77˚C
Aplinkos temperatūra ~21°C

Ačiū Artūrui už mieles :)
Iškart dviguba pažintis: su skystom mielėm ir lageriais.
Kadangi nepatingėjau pažaist su salyklu, efektyvumas gavosi gerokai didesnis nei planuota.
Nepaklausiau patarimo ir nepasidariau starterio iš anksto, bet šeštadienį vistiek viriau alų.
Parą laikiau kol užputojo, o kitą rytą pamačiau akiai ypač malonų vaizdelį - gražią baltą, poros cm putą virš alaus.
Prisijungę aludariai