Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. kovo 2 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. kovo 26 d.

Parametrai

OG:
1.070
FG:
1.017
ABV:
7.0 %
IBU:
20
EBC:
8
IBU/OG:
0.28
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 8.000
      8.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Motueka 7.0 25 20
Motueka 7.0 30 10
Motueka 7.0 30 5
      85  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 10.0 76

Pastabos

26 virimui, Naujoji Zelandija
Antano 2 klonas, su kitomis mielėmis ir Motueka apyniais


Virta 2018-03-03
Pilstyta 2018-03-26

Pradinis vandens kiekis 16 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72 (pilta į 84), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Batch sparging. Pradinis su nupylimu ant viršaus, antrokas be. (8 litrus reikėtų supilti dar pirmoką varant).

Virta 75 min.

Pradinis OG 17 BRIX (prieš virimą 14)
Galutinis FG 4,3 BRIX
pH 5,2 po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 14-18 C, dvi savaites, + savaitė prie 6-8.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.

Mielės 4 E
Salyklas 8 E
Apyniai 5 E

Prisijungę aludariai