Informacija

Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. balandžio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 11 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.017
ABV:
4.3 %
IBU:
23
EBC:
53
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 7.000
Degintas salyklas 1414.3 0.300
      7.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Motueka 7.0 15 20
Apollo 19.0 17 15
Willamette 5.4 55 5
      87  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 2 karta 100.0 66

Pastabos

28 virimui, Schwarzbieräs
Nedehuskintas tamsus lageras, didesnių kiekių kalibravimui (pereinu prie 33 l filtro)
Galima sakyti truko 7,5 valandas vietoje 6, lėčiau tekinta, ilgiau trunka didesnį kiekį užvirti ir šaldyti.

Virta 2018-04-20
Pilstyta 2018-05-11

Pradinis vandens kiekis 20 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72 (pilta į 80), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai

Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis smarkiai atidengtas.

Pradinis OG 12.4 BRIX (prieš virimą 10,5)
Galutinis FG 4.3 BRIX
pH prieš virimą 6,48
pH po virimo 6,61
pH 5.17 po fermentacijos pilstant.

Startas su 20 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 10-12 C, dvi savaites, savaitę antrinė perpylus į tokį pat kibirą.
Pilstoma į butelius vienai savaitei. Laikoma prie 15.



Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.

Mielės 0 E
Salyklas 7 E
Apyniai 5 E


Nuotraukos

Komentarai

  • elis

    2018 m. Balandžio 19 d.
    šwarcbiere neturėtų būti deginto salyklo.Nors jis vadinamas juodu(jei išverst) jis iš tikrųjų tamsiai rudas ir degėsio neturėtų būt.
  • Petrambijus

    2018 m. Balandžio 20 d.
    Pakeisiu stilių kad neapgaudinėti, bet pavadinimo tai jau ne :D
Prisijungę aludariai