Receptas / Schwarzbieräs
Informacija
Kiekis:
28 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. balandžio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. gegužės 11 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.017
|
|
ABV:
4.3 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
53
|
|
IBU/OG:
0.47
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 7.000 | 95.9 | |
Degintas salyklas | 1414.3 | 0.300 | 4.1 | |
7.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Motueka | 7.0 | 15 | 20 | |
Apollo | 19.0 | 17 | 15 | |
Willamette | 5.4 | 55 | 5 | |
87 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M76 Bavarian Lager 2 karta | 100.0 | 66 |
Pastabos
28 virimui, Schwarzbieräs
Nedehuskintas tamsus lageras, didesnių kiekių kalibravimui (pereinu prie 33 l filtro)
Galima sakyti truko 7,5 valandas vietoje 6, lėčiau tekinta, ilgiau trunka didesnį kiekį užvirti ir šaldyti.
Virta 2018-04-20
Pilstyta 2018-05-11
Pradinis vandens kiekis 20 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72 (pilta į 80), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis smarkiai atidengtas.
Pradinis OG 12.4 BRIX (prieš virimą 10,5)
Galutinis FG 4.3 BRIX
pH prieš virimą 6,48
pH po virimo 6,61
pH 5.17 po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 10-12 C, dvi savaites, savaitę antrinė perpylus į tokį pat kibirą.
Pilstoma į butelius vienai savaitei. Laikoma prie 15.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.
Mielės 0 E
Salyklas 7 E
Apyniai 5 E
Nedehuskintas tamsus lageras, didesnių kiekių kalibravimui (pereinu prie 33 l filtro)
Galima sakyti truko 7,5 valandas vietoje 6, lėčiau tekinta, ilgiau trunka didesnį kiekį užvirti ir šaldyti.
Virta 2018-04-20
Pilstyta 2018-05-11
Pradinis vandens kiekis 20 l
Antroko tekinimas 20 l
Salinta 72 (pilta į 80), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 75 min. Nelabai stipriai, dangtis smarkiai atidengtas.
Pradinis OG 12.4 BRIX (prieš virimą 10,5)
Galutinis FG 4.3 BRIX
pH prieš virimą 6,48
pH po virimo 6,61
pH 5.17 po fermentacijos pilstant.
Startas su 20 C iškart dedant į 10 C aplinką, fermentacija prie 10-12 C, dvi savaites, savaitę antrinė perpylus į tokį pat kibirą.
Pilstoma į butelius vienai savaitei. Laikoma prie 15.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l. Nevartoma, nebent pasukinėjama.
Mielės 0 E
Salyklas 7 E
Apyniai 5 E
elis
2018 m. Balandžio 19 d.Petrambijus
2018 m. Balandžio 20 d.