Receptas / Erstikio DEAD STARTER
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
73 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. birželio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. liepos 15 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.1 %
|
|
IBU:
35
|
|
EBC:
21
|
|
IBU/OG:
0.82
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 93.0 | |
Karamelinis salyklas | 251.0 | 0.300 | 7.0 | |
4.300 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 12.0 | 91 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) 4L
antrinė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 25ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) 4L
antrinė - 10 dienų (aplinkos temperatūra 25ºC)