Receptas / Erstikio PRIMMA 2018
Informacija
Kiekis:
22 litras
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. spalio 20 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. spalio 29 d.
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
12
|
|
IBU/OG:
0.72
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 97.6 | |
Karamelinis salyklas | 244.6 | 0.100 | 2.4 | |
4.100 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka (naminiai) | 5.0 | 50 | 60 | |
Primma Donna (naminiai) | 3.0 | 30 | 10 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 šlapios, naudotos) | 60.0 | 82 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +4L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 20ºC) +4L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)