Informacija

Kiekis:
21 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. lapkričio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. lapkričio 26 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.004
ABV:
5.8 %
IBU:
6
EBC:
30
IBU/OG:
0.13
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) 4.0 4.500
Karamelinis salyklas 243.2 0.100
BEST Chocolate salyklas 1012.0 0.100
      4.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Marynka (naminiai, arbata, antrinei) 5.0 14 30
      14  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 92

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii

Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Prisijungę aludariai