Receptas / Erstikio KUR APYNIAI?
Informacija
Kiekis:
21 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2018 m. lapkričio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2018 m. lapkričio 26 d.
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.004
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
6
|
|
EBC:
30
|
|
IBU/OG:
0.13
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Vikingmalt) | 4.0 | 4.500 | 95.7 | |
Karamelinis salyklas | 243.2 | 0.100 | 2.1 | |
BEST Chocolate salyklas | 1012.0 | 0.100 | 2.1 | |
4.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Marynka (naminiai, arbata, antrinei) | 5.0 | 14 | 30 | |
14 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 92 |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiaii
Salinimas:
• pilama ~9L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,5L / 100ºC vandens;
• 80 min ~64ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 16ºC) +2L
antrinė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)