Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 7 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 22 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.014
ABV:
5.4 %
IBU:
33
EBC:
23
IBU/OG:
0.61
ryškus apynių skonis

Žymos

Apdovanojimai

  • Atviro Alaus Taurė 2012

    2012 m. gegužės 27 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Angliškas šviesusis elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 5.000
CaraCrystal 120.1 0.500
CaraPils 5.0 0.500
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Willamette 5.0 30 60
Tettnanger (German) 5.0 30 15
Willamette 5.0 30 15
Tettnanger (German) 5.0 40 0
Willamette 5.0 40 0
      170  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 75

Pastabos

Pirmasis mano all-grain'as :)
Salinau plastikiniame fermentavimo inde, paskui viriau dviejuose 13l talpos puoduose.
Apyniai, kur laikas 0 min. - dedami baigus virimą ir laikomi, kol misa ataušta. Jie skirti aromatui.
Alus gavosi kartokas ir labai aromatingas.

Komentarai

  • GiN

    2012 m. Rugsėjo 4 d.
    Trečią kartą virdamas šį alų apynius, kuriuos dėdavau į auštančią misą (0 min.) dėjau šaltam apyniavimui į antrinę. Pirmą kartą dariau šaltą apyniavimą ne granulėmis, bet lapeliais. Toks jausmas, kad mažiau kvapo išsitraukė ir atsirado tokia lengva rūgštelės užuomina, kaip būna, kai verdu su ką tik nuskintais žaliais apyniais.
  • runce

    2012 m. Rugsėjo 15 d.
    ragavau 09.14d.kaip supratau trečią virimą, dar jaunas palyginus. labailabai geras, dominuoja apynių skonis, toks vaisiškas, truputį gėliškas, bet daugiausiai žoliškas. kartumo ne perdaug, bet išlenda irgi gan galingai. salyklo kūnas ir saldumas tiesiog sužavėjo, o ir gazuotas buvo įdealiai. pasimėgavau kaip reta :)
  • Gytis

    2012 m. Rugsėjo 28 d.
    Ragautas 09.27 trečio virimo edition'as. Pagal skonio balansą man tai labiau puiki IPA, negu ESB. Bet kuriuo atveju alus buvo puikus.
  • konung

    2013 m. Kovo 13 d.
    Ragautas 03.13. Visai kitoks įspūdis nei ragaujant pirmą kartą (2011-ais). Reikėtų pastebėti, kad labai malonus salyklinis pagrindas, o kai dar prisideda gaivūs žoliški apyniai ir viską pabaigia malonus kartumas burnoj, tai supranti, kad gerą daiktą ragauji. Puikus ESB.
  • ginux

    2013 m. Spalio 6 d.
    Išsiviriau šį alų. Geras alus, tik reikia, kad gerai subręstu. Pirmą kart paragavau po poros savaičių brendimo - tai pasirodė nelabai koks....bet kuo toliau brendo, tuo geresnis darėsi. Vis dar bręsta... :)
Prisijungę aludariai