Receptas / Žirmūnų kartusis (Redhook ESB klonas)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. kovo 7 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 22 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
23
|
|
IBU/OG:
0.61
|
ryškus apynių skonis
|
Žymos
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pale Ale salyklas | 7.0 | 5.000 | 83.3 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.500 | 8.3 | |
CaraPils | 5.0 | 0.500 | 8.3 | |
6.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Willamette | 5.0 | 30 | 60 | |
Tettnanger (German) | 5.0 | 30 | 15 | |
Willamette | 5.0 | 30 | 15 | |
Tettnanger (German) | 5.0 | 40 | 0 | |
Willamette | 5.0 | 40 | 0 | |
170 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Pirmasis mano all-grain'as :)
Salinau plastikiniame fermentavimo inde, paskui viriau dviejuose 13l talpos puoduose.
Apyniai, kur laikas 0 min. - dedami baigus virimą ir laikomi, kol misa ataušta. Jie skirti aromatui.
Alus gavosi kartokas ir labai aromatingas.
Salinau plastikiniame fermentavimo inde, paskui viriau dviejuose 13l talpos puoduose.
Apyniai, kur laikas 0 min. - dedami baigus virimą ir laikomi, kol misa ataušta. Jie skirti aromatui.
Alus gavosi kartokas ir labai aromatingas.
Komentarai
-
GiN
2012 m. Rugsėjo 4 d.Trečią kartą virdamas šį alų apynius, kuriuos dėdavau į auštančią misą (0 min.) dėjau šaltam apyniavimui į antrinę. Pirmą kartą dariau šaltą apyniavimą ne granulėmis, bet lapeliais. Toks jausmas, kad mažiau kvapo išsitraukė ir atsirado tokia lengva rūgštelės užuomina, kaip būna, kai verdu su ką tik nuskintais žaliais apyniais. -
runce
2012 m. Rugsėjo 15 d.ragavau 09.14d.kaip supratau trečią virimą, dar jaunas palyginus. labailabai geras, dominuoja apynių skonis, toks vaisiškas, truputį gėliškas, bet daugiausiai žoliškas. kartumo ne perdaug, bet išlenda irgi gan galingai. salyklo kūnas ir saldumas tiesiog sužavėjo, o ir gazuotas buvo įdealiai. pasimėgavau kaip reta :) -
Gytis
2012 m. Rugsėjo 28 d.Ragautas 09.27 trečio virimo edition'as. Pagal skonio balansą man tai labiau puiki IPA, negu ESB. Bet kuriuo atveju alus buvo puikus. -
konung
2013 m. Kovo 13 d.Ragautas 03.13. Visai kitoks įspūdis nei ragaujant pirmą kartą (2011-ais). Reikėtų pastebėti, kad labai malonus salyklinis pagrindas, o kai dar prisideda gaivūs žoliški apyniai ir viską pabaigia malonus kartumas burnoj, tai supranti, kad gerą daiktą ragauji. Puikus ESB. -
ginux
2013 m. Spalio 6 d.Išsiviriau šį alų. Geras alus, tik reikia, kad gerai subręstu. Pirmą kart paragavau po poros savaičių brendimo - tai pasirodė nelabai koks....bet kuo toliau brendo, tuo geresnis darėsi. Vis dar bręsta... :)
Atviro Alaus Taurė 2012
2012 m. gegužės 27 d.