Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. kovo 20 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. balandžio 6 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.019
ABV:
4.1 %
IBU:
25
EBC:
8
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 4.0 3.000
Kukurūzų dribsniai 4.0 1.000
CaraPils 5.0 0.500
      4.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 4.1 35 45
Fuggle (U.K.) 4.1 30 15
Fuggle (U.K.) 4.1 30 5
      95  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1882-PC Thames Valley II Yeast 125.0 62

Pastabos

Salinimas:
Kukurūzus pavirt 10 min ir supilt į salinimo indą
64-66C - 60 min
Užkelt iki 76C, supilt į tekinimo indą
Tekinti 76-77C vandeniu
Virti 60 min
Airiška kerpena: 5gr - 15 min

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Balandžio 12 d.
    Na žiūrėsim ar išlys taninai. Manau kad nuo drožlių skrudinimo laipsnio irgi priklauso.
    Aišku jei jis sulauks 3 mėn brandos :-) Vakar bepilstydamas pakaštavojau, tai labai patiko...
  • audryla

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Ragauju, po daugiau nei mėnesio.
    Ąžuolo drožlės nerealiai, į gerąją pusę, papildo alaus skonį. Vanilės kvapas ir švelnus jos skonis likęs, bet kaip ir prognozavo @ponasniekas, taninai nuo ąžuolo išlindo, bet taip neįkyriai pačioj pabaigoj, labaiu primindami sausoką alaus pabaigą. Na ką... brandinsim toliau..
  • vidmantas

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Va va, aš savo medinį belgą ragauju. Ąžuolas jaučiasi afigienai. Tačiau reikalauja ilgo brandinimo. Dabar per aštrus.
  • null

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Na saviškio ir įsiliejau:) 3 mėnesiai brando, po truputi rimsta, bet manau reiks dar kelių mėnesių. pusė metų pats tas bus.
  • audryla

    2012 m. Gegužės 20 d.
    Na judu su http://www.atvirasalus.lt/brewers/64">vidmantu naudojot amerikietišką, labiau paskrudintą ąžuolą, aš gi lengvai skrudintą prancūžišką...už tai tie taninai švelnesni :-)
Prisijungę aludariai