Receptas / Karamelinis elis
Informacija
Kiekis:
32 litrai
Efektyvumas:
82 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. balandžio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gegužės 22 d.
Parametrai
OG:
1.047
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
6
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.13
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.500 | 88.7 | |
Karamelinis salyklas | 208.2 | 0.700 | 11.3 | |
6.200 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hallertau Blanc | 10.5 | 30 | 4 | |
Hallertau Blanc | 10.5 | 70 | 1 | |
100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale 3 karta | 200.0 | 76 |
Pastabos
44 virimui, KARAMELINIS ELIS
7 valandos.
Virta 2019-05-05
Pilstyta 2019-05-22
Antroko tekinimas 18 l
Salinta 70 (pilta į 76), pabaiga su xxx. Iki pabaigos nešildyta. 60 min.
Filtruota lėtai
Virta 60 min. Nelabai stipriai, dangtis vidutiniškai atidengtas.
Pradinis OG 12 BRIX
Galutinis FG 3 BRIX
pH po virimo xxxxxx
pH xxxxxx po fermentacijos pilstant.
Startas su 25 C iškart dedant į 18 C aplinką, fermentacija prie 20 C, dvi savaites. Savaitė prie 13C.
Pilstoma į butelius vienai savaitei.
Pilstymas į butelius ir gazavimas 3-4 gr/l.
Mielės 0 E
Salyklas 3 E (0,6 E - 1 kg)
Apyniai 2,3 E (100 g)