Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugpjūčio 9 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugpjūčio 16 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.004
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
20
IBU/OG:
0.62
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Karamelinis salyklas (naminis) 181.4 0.100
Skrudinti miežiai 1155.4 0.040
      3.940

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 15 60
Mosaic 12.5 15 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 (šlapios, naudotos) 60.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 60 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 4 dienos (aplinkos temperatūra 21ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai