Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. rugpjūčio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. rugpjūčio 30 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.005
ABV:
5.4 %
IBU:
37
EBC:
15
IBU/OG:
0.81
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Maltosa) 4.0 3.800
Pilsnerio salyklas (keptas keptuvėje, šlapias) 121.0 0.300
      4.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Wolf 13.4 20 60
Citra 12.0 15 0
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale S-04 12.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 80ºC vandens;
• 80 min ~70ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).

Fermentacija:
pirminė - 5 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 2 dienos (aplinkos temperatūra 25ºC)
Prisijungę aludariai