Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 20 d.

Parametrai

OG:
1.066
FG:
1.016
ABV:
6.5 %
IBU:
31
EBC:
38
IBU/OG:
0.47
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Biržų salyklas 5.0 4.500
Mėlynės 3.0 1.580
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.500
Miuncheno salyklas 15.0 0.500
Special B 400.3 0.200
Chocolate Dehusked 800.6 0.150
      8.430

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kent Golding (U.K.) 4.0 10 60
Magnum 13.0 19 60
Kent Golding (U.K.) 4.0 30 30
      59  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Top II generacijos 0.0 75

Pastabos

Salinimas:
45C - 15min
55C - 20min
65C - 1,5h
78C -> Mash OUT
Šaldytos mėlynės į auštančią misą
Antrinėje be mėlynių savaitę

Komentarai

  • vidmantas

    2012 m. Balandžio 10 d.
    Tai va, nemanau kad dėl 18% kviečio jį galima laikyti kvietiniu. Plius dar mielės elinės. To kartumo taip norisi :)be to apyniai pasibuvę šaldikly jau kurį laiką. O dėl sterilizacijos tai manau sterilizuosis toje pačioje misoje. Tiesiog po virimo kurį laiką nešaldysiu.
  • Artis

    2012 m. Balandžio 10 d.
    Mano asmeninė pastaba: kartumas nėra blogai vaisiniame aluje, protingai parinktas kartumas gali pabrėžti uogas. Visgi rinkčiausi kiek švelnesnius/neutralesnius apynius pvz. Target, Magnum, Willamente, EKG.
    Kitu atveju Chinook'o "spygliai" gali viršų paimti :)
  • audryla

    2012 m. Balandžio 10 d.
    Mėlynes tiesiog sumesk į ~78-80C misą ir psio...
    Šiaip gali jas patraiškyti prieš sumesdamas, daugiau skonio atiduos...
    O jei turi dar Ardennes mielių, siūlyčiau jas panaudot ;-)
  • vidmantas

    2012 m. Balandžio 11 d.
    Pakeičiau apynius, dėkui už pastabas
  • vidmantas

    2012 m. Balandžio 29 d.
    18 valandų po mielių invazijos jokio veiksmo sprendžiant pagal burbuliatorių. Po to 4 valandų bėgy je nurovė dangtį. Misos 25 litrai. Posakį "Ramus kaip belgas" gal perkeltine prasme reikia suprasti? Visuomet suprasdavau tiesiogine...
Prisijungę aludariai