Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. spalio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. spalio 21 d.

Parametrai

OG:
1.014
FG:
1.006
ABV:
1.1 %
IBU:
24
EBC:
27
IBU/OG:
1.68
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
BEST Caramel Munich II salyklas 120.2 0.500
Maltosos karamelinis 300.4 0.300
      1.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 12.0 5 60
Citra 12.0 10 30
Citra 12.0 20 5
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Senalio 12.0 60

Pastabos

Pirmas bandymas pasigaminti nealkoholinio (arba labai silpno) alaus

Komentarai

  • Zhiniukas

    2020 m. Sausio 6 d.
    Aš salinu prie 72-74 laipsnių, tai senalio mielės nuo 1,018 suvalgo iki 1,012.
    Mano patirtis rodo, kad IBU daugiau 20 daryti neverta, labai nukartėja alus.
  • AndriusK

    2020 m. Sausio 13 d.
    salinau irgi saldžiai, bet man nepavyko... gal vasarai pakartosiu, bet kaip ir sakiau - mažiau kartumo, daugiau karamelės. ir tikėtis FG aukštesnio.
  • Zhiniukas

    2020 m. Sausio 14 d.
    Man šio recepto salyklų derinys patiko. Apynių derinys irgi geras, bet taikyti reiktų į 20-25 ibu.
    Reikės jį pabandyti su FM56 mielėm. Yra šaldytuve buteliukas su pasibaigusiu galiojimu.
  • AndriusK

    2020 m. Sausio 23 d.
    Nežinau.... šitiek apynių sukišt į vandenį.. aš pasuoju... :D
  • Zhiniukas

    2020 m. Sausio 24 d.
    Nanny State ragaujant nepanašu, kad gertum apyniuotą vandenį :)
    Daugeliui normalių alų dar toli iki jo.
Prisijungę aludariai