Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
40 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. balandžio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2016 m. kovo 26 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.020
ABV:
3.6 %
IBU:
40
EBC:
85
IBU/OG:
0.84
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Sladovna Bruntál ekstraktas (šviesus) 15.0 3.400
Miežiniai dribsniai 3.0 0.500
BEST Caramel Extra Dark salyklas 185.3 0.250
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1505.5 0.250
BEST Skrudinti miežiai 1302.0 0.200
Kakava 201.0 0.150
Laktozė 3.0 0.100
      4.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 8.0 30 60
Fuggle (U.K.) 5.0 15 60
Fuggle (U.K.) 5.0 15 15
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 12.0 60

Komentarai

  • audryla

    2012 m. Gegužės 22 d.
    Ragautas 22.05.2012
    Labai geras stautas, aišku pabrandint dar reikia, jaunas dar, bet... labai skaniai sulindo...
    Tik mano galva jis "saldusis stautas" o ne sausasis, bet tai netrukdė juo mėgautis :-)
  • null

    2012 m. Gegužės 23 d.
    Kaip pastebėjau anąvakar šis alus puikiai tinka dviratininkams:). Galėtų vadintis Radler Stout. Radler gerąja prasme -lengvas , gaivinantis. Svarbiausia - lengvas alus, kuriame jauti skonį, ką beje sunku išpešt lengvuose aluose.
    Aišku alui dar reikia pabręst.Vakar išgėręs porą stiklų šio gaivaus alučio pagerinau savo asmeninį "Tour De Bier" rezultatą 13km / 30min :)
  • audryla

    2012 m. Gegužės 23 d.
    Galim perfrazuot reklamą:
    "Bravo" alus- suteikia sparnus :-)
  • Gytis

    2012 m. Birželio 22 d.
    VAK 2012-06-21
    Silpnas skrudintų salyklų ir miežių kvapas, alus sausas, bet ne per daug, skonyje dominuoja skrudinti ingredientai, apyniai puikiai juos subalansuoja, nėra jokių rūgštumo užuominų. Puikus sausasis stautas, mano kuklia nuomone. Sveikinu, puikus alus!
  • audryla

    2012 m. Birželio 22 d.
    Ragautas 2012-06-21
    Na va kaip keičiasi alus bręsdamas. Prieš mėnesį ragavau atrodė, kad tai saldusis stautas, dabar gi grynai sausasis :-) Ale kokis skirtumas, svarbu skanus :-) Džiaugiausi vėl galėdamas juo mėgautis...
Prisijungę aludariai