Receptas / Erstikio MINUS 2 DAYS
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
69 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2019 m. gruodžio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2019 m. gruodžio 23 d.
Parametrai
OG:
1.042
|
|
FG:
1.005
|
|
ABV:
4.8 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
0.69
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Maltosa) | 4.0 | 3.800 | 92.7 | |
Karamelinis salyklas | 244.8 | 0.300 | 7.3 | |
4.100 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Safale S-04 | 12.0 | 87 |
Priedai
Pavadinimas | Kiekis | Paskirtis | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Malta kava | 50.0 g | Virimui | 2 min. |
Pastabos
Salyklo malimas:
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)
Visas salyklas maltas smulkiai
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 5 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:4);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+20L).
Fermentacija:
pirminė - 6 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC) +2L
antrinė - 3 dienos (aplinkos temperatūra 22ºC)