Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. sausio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. sausio 25 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.015
ABV:
6.5 %
IBU:
28
EBC:
27
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Munich salyklas 15.5 1.000
BEST Melanoidin salyklas 71.0 0.500
BEST Caramel Munich II salyklas 120.4 0.500
Cukrus 0.0 0.150
      7.150

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding 4.0 50 60
Magnum 13.0 10 60
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Safale US-05(56) 12.0 77

Priedai

Pavadinimas Kiekis Paskirtis Laikas
Imbieras 40.0 g Virimui 10 min.
Cinamonas 8.0 g Virimui 10 min.
Moliūgas 3.5 kg Virimui 120 min.
Muškatas 2.0 g Virimui 10 min.
Kvapieji pipirai 2.0 g Virimui 10 min.
Gvazdikėliai 1.0 g Virimui 10 min.
Kardamonas 1.0 g Virimui 10 min.

Pastabos

Kopijuoju Giedriaus recepta (prieskonius)

Moliugas supjaustytas gabaliukais 5x3cm (mazdaug)
keptas orkaiteje 180C truputi virs 2h, uzdengta folija.
Nuemiau folija ir apibarsciau 150g cukraus ir atgal i orkaite 200C apie 25min.


2/3 moliugo i salinimą.
1/3 į virimą.
!!! ACHTUNG !!!
Nedėkit moliūgo į salinimą - neištekinsit...

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

9.0

(1 balsas)

Prisijungę aludariai