Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. vasario 8 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 6 d.

Parametrai

OG:
1.047
FG:
1.012
ABV:
4.6 %
IBU:
36
EBC:
67
IBU/OG:
0.78
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 3.000
Miežių dribsniai 3.0 1.000
Skrudinti miežiai 1000.8 0.450
      4.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Goldings 5.5 58 60
      58  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

Labai geras alus, nesunku padaryti ir pradedančiąjam. Šį receptą pasirinkau pirmąjam savo all-grain'ui ir gavosi puikus sausas stautas.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Sumalti nebūtina, bet nieko neatsitiks, jeigu ir sumalsi. Must be mashed, ne smashed. T.y. turi būti salinami. Dėk kartu su salyklais į salinimo indą ir bus gerai.
  • Gytis

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Flaked Barley yra miežių, ne avižų, dribsniai. Šiame recepte juos ir naudojau.
  • mamootaz

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Matyt taip man ir uzsifiksavo mashed/smashed. Jo zinau kad flaked yra mieziu, bet as dar ir aviziniu dribsniu (oatmeal)pridesiu 6%. Mieles ir apynius tuos pacius mastau. O jus salinot prie kokios temp.? Raso kad salint prie 67-69 Beersmith.com straipsnelyje, bet ar sausam stautui normali tokia temperatura ?
  • Gytis

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Apyniai ir mielės tinkami. Aš salinau prie 64-65. Ta 69C man atrodo kiek aukštoka, bet tragedijos irgi nebūtų. Su avižomis nesu daręs, negaliu pasakyti. Ragavau prieš porą dienų avižinį stautą,tai tos avižos man nelabai patiko. O kitiems atvirkščiai patiko.
    Labai svarbu vandens nenuminkštinti.
  • mamootaz

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Dekui, meginsim kita savaitgali. Manau salinsiu ~ 66
Prisijungę aludariai