Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gegužės 13 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.012
ABV:
5.5 %
IBU:
39
EBC:
14
IBU/OG:
0.73
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 8.500
BEST Melanoidin salyklas 73.3 0.800
BEST Caramel Pils salyklas 5.0 0.500
BEST Rūgštinis salyklas 5.5 0.200
      10.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 9.7 25 70
Spalt 4.6 50 30
Saaz (CZ) 4.4 50 20
Airiška kerpena 0.0 10 20
Saaz (CZ) 4.4 50 5
      185  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Fermentis Saflager S-189 (II-a karta) 500.0 78

Pastabos

Salyklą užpilti 25l 78-79'C RO vandeniu, mentalas turi pasiekti 67'C
Į salinimą dėti 3.5g askorbo rūgšties ir 8ml Calcium chloride (33% tirpalas)
Salinti 80-90 min.
Mentalo pH taikyti 5.2-5.3

Antroką užpilti ~82'C RO vandeniu

Pritekinti 43-45l misos virimui
Virti 70 min.

Fermentuoti prie 10'C
Į antrinę (jei daroma): 2g (ant 35-40l alaus) askorbo rūgšties
Jei be antrinės - po 4 sav. nuo virimo išpilstyti.

Prisijungę aludariai