Receptas / Czech Noris (čekiško norisi)
Informacija
Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2020 m. kovo 15 d.
Receptas modifikuotas:
2020 m. gegužės 13 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
39
|
|
EBC:
14
|
|
IBU/OG:
0.73
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 8.500 | 85.0 | |
BEST Melanoidin salyklas | 73.3 | 0.800 | 8.0 | |
BEST Caramel Pils salyklas | 5.0 | 0.500 | 5.0 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 5.5 | 0.200 | 2.0 | |
10.000 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Fermentis Saflager S-189 (II-a karta) | 500.0 | 78 |
Pastabos
Salyklą užpilti 25l 78-79'C RO vandeniu, mentalas turi pasiekti 67'C
Į salinimą dėti 3.5g askorbo rūgšties ir 8ml Calcium chloride (33% tirpalas)
Salinti 80-90 min.
Mentalo pH taikyti 5.2-5.3
Antroką užpilti ~82'C RO vandeniu
Pritekinti 43-45l misos virimui
Virti 70 min.
Fermentuoti prie 10'C
Į antrinę (jei daroma): 2g (ant 35-40l alaus) askorbo rūgšties
Jei be antrinės - po 4 sav. nuo virimo išpilstyti.
Į salinimą dėti 3.5g askorbo rūgšties ir 8ml Calcium chloride (33% tirpalas)
Salinti 80-90 min.
Mentalo pH taikyti 5.2-5.3
Antroką užpilti ~82'C RO vandeniu
Pritekinti 43-45l misos virimui
Virti 70 min.
Fermentuoti prie 10'C
Į antrinę (jei daroma): 2g (ant 35-40l alaus) askorbo rūgšties
Jei be antrinės - po 4 sav. nuo virimo išpilstyti.