Informacija

Kiekis:
40 litrų
Efektyvumas:
66 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2012 m. gegužės 11 d.
Receptas modifikuotas:
2012 m. gegužės 12 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.014
ABV:
5.0 %
IBU:
17
EBC:
16
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas 3.0 8.000
Melanoidinas 70.1 0.800
CaraRed 40.0 0.500
Rūkytas salyklas ('Rauchmalz') 15.0 0.500
CaraPils 5.0 0.500
      10.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kietis 1.0 25 60
Perle (German) 8.0 30 60
Kadagių uogos 1.0 30 60
Kietis 1.0 25 10
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 24.0 73

Pastabos

Pono nieko receptas

salinimas 66C - 2 val
mieles uzpiliau ant putu 18C

Komentarai

  • Dainius

    2012 m. Rugsėjo 13 d.
    Ragautas 2012.08.09 po VAK'o :)
    Šiaip skanus alus, bet ką noriu pažymėt, kad turi specifinę, matyt dabar jau galima drąsiai teigt, kietinė rūgštelę. Mano virtame, vien tik kiečiais paskaninitame http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/593-kieciu-elis">aluje jos itin gausu.
Prisijungę aludariai